Tweede Adventsweek 2020

Op de website blikken we terug naar de Adventscampagne van 2020: ’40 dagen verlangen in tijden van corona’. 

Alle bronnen zijn terug te vinden via deze pagina.

Aan het begin van de Tweede Adventsweek begonnen we op 6 december met de vraag: Wanneer heb jij voor het laatst iets gekregen? Hoe vond je dat?

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam in haar Preek van de Leek: “Wees hier aanwezig’. Wees een reisgenoot. Verbindt u zich met de rechtvaardigheid die ook onder deze stad doorstroomt. Wees onze stad, wees de verbinding die deze stad mogelijk maakt. Wees hier aanwezig.”

Cabaretière Karin Bloemen in haar Preek van de Leek: “De grootste levenskunst is om al die verantwoordelijkheden, die soms zeker conflicteren met elkaar, in balans te brengen. En dat betekent: keuzes maken en grenzen stellen. […] / En dat is misschien wel de grootste verantwoordelijkheid die je zelf kunt nemen: jezelf leren kennen en leren accepteren.”

Kathleen Ferrier in haar Preek van de Leek, verhalend over de samenleving die moest worden gevormd in Suriname: “Niemand kon het zich permitteren zich superieur of inferieur te voelen aan de ander, er was geen leidende cultuur, maar er moest een cultuur van gemeenschappelijkheid ontstaan, /gebaseerd op respect en wederzijds begrip. En die kan alleen ontstaan als je werkelijk geïnteresseerd bent in elkaar.”

Ook stelden we de vraag: Waar verlang jij naar? Waarom?

We sloten de week af met “Zien in geloof is kijken met ogen vil hoop en verwachting. Is de morgen zien als het nog nacht is. Is in een kind in een stal een koning zien.”

De Thomas op Instagram: @dethomas020

Week 1

Week 3

Week 4

Week 5

Afsluitende week