op instagram

Op Instagram delen we regelmatig informatie, teksten etc. van anderen. Hieronder geven we de links zodat u kunt vinden wat u zoekt:

Adventskalender 2020
Lees nog eens terug wat we deelden tijdens de Adventsperiode (29 november 2020-19 januari 2021).

Bronnen voor de Adventskalender 2020:
* Het recent verschenen ‘Preek van de Leek’ (Uitgeverij de Kring) is de bron van de quotes van Claudia de Breij, Désanne van Brederode, Femke Halsema, Geert Corstens, Govert Schilling, Irene Hemelaar, James Kennedy, Jan Terlouw, Kathleen Ferrier, Leonie Janssen, Karin Bloemen en Liesbeth Zegveld.
* ‘The boy, the Mole, the Fox and the Horse’ van Charlie Mackesy verscheen in 2019 bij Ebury Publishing.
* De woorden van Elie Wiesel en van Nelson Mandela vonden we op quotefancy.com
* De woorden van Anne Frank staan in haar dagboek.
* De woorden van Dag Hammarskjöld vonden we in het boek ‘Verenigde Naties: mensenwerk‘, van Jan Wouters (hoogleraar KU Leuven)
* de woorden van koning Willem-Alexander vonden wij in zijn kerstspeech, dd. 25 december 2020.
* Manu Keirse’s gedicht is terug te vinden in ‘Een bedding voor verdriet’ bij uitgeverij Lannoo
* We lazen ” ’t Liep tegen het nieuwe jaar” van dr. K.H. Miskotte en vonden daaruit enkele teksten.
* De speech van Mark Rutte bij de Protestante Lezing 2020 op 31 oktober is hier terug te vinden.
* Mohamed El Bachiri gaf in 2016 een TEDtalk in Hilversum: ‘Jihad van de liefde’. Waarom hij pleit voor een jihad voor de liefde, en zijn gedicht dat leest als een gebed, zie en hoor je terug in zijn hele talk via YouTube.
* Bas van den Berg, Eva Buchmann en Jan-Willem de Vriend zijn via hun netwerk verbonden met De Thomas. Wij hopen in 2021 nauwer met ze samen te werken. Hierover informeren wij u via deze website en via onze nieuwsbrief.
* Marcel van Schuppen, Jan Piek, Roeleke Vunderink zijn allen op enige wijze verbonden aan De Thomas. Wij danken ze hartelijk voor hun bijdragen! Tabitha van Krimpen en Rik de Olde droegen uit zichzelf een woord bij. Ook hen danken wij!