Lunchconcerten najaar 2021

De lunchconcerten gaan weer beginnen!

We zijn verheugd u te melden dat de lunchconcerten weer beginnen, na meer dan een jaar stilte.

De concerten vinden plaats op dinsdagmiddag in de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36. Dit is 3 minuten lopen van het WTC.

U bent welkom vanaf 12 uur. De toegang is gratis.

Het concert begint om 12.30 uur en duurt een half uur.

Aanmelden is vooralsnog niet nodig.

U bent welkom op dinsdag 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november en op 14 december 2021. Meer informatie via de knop hieronder.

Alle informatie is onder voorbehoud en kan veranderen i.v.m. de geldende coronamaatregelen.

Meer info over de lunchconcerten

Klik op de + voor meer informatie.

Programma september - december 2021

di 21 september - lunchconcert met Het Santiago Trio

Het Santiago Trio

Davita Laseur (viool),

Francisco López Serrano (cello),

Joe Joaquin Parejo Bullon (piano)

Programma

  1. Rachmaninoff, Trio Élégiaque No. 1 in G Minor (1873 -1943)
  2. Dvořák, Piano Trio No. 4 in E Minor, Op. 90, (1841 -1904)    B. 166 “Dumky” 

I. Lento maestoso

II. Poco adagio

III. Andante 

Over het Santiago Trio

Het Santiago Trio is een veelbelovend pianotrio dat opgericht is door José Joaquín Parejo Bullón, Davita Laseur en Francisco López Serrano. Zij studeren aan het Conservatorium van Amsterdam en hebben individueel les van Frank van de Laar, Vera Beths en Jelena Ocic. Het samenbindende element van dit trio is een groot enthousiasme voor het samen muziek maken en het verkennen van nieuw repertoire. Zij zijn regelmatig te horen op diverse podia.

José Joaquín Parejo Bullón, piano

José begon op achtjarige leeftijd piano te spelen bij o.a. Eduardo Rodríguez Carrasco in Jerez de la Frontera in Spanje. Hij heeft masterclasses gevolgd bij  gerenommeerde docenten zoals Niel Immelman, Ricardo Requejo en Chang-Rok Moon. In Spanje won hij meerdere nationale en internationale wedstrijden, zowel als solist, als met ensembles voor kamermuziek. Momenteel studeert hij bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam.

Davita Laseur, viool

Davita begon op negenjarige leeftijd met vioolspelen bij Roelof Klaassen en niet lang daarna pakte ze de altviool viool op. Sinds 2017 studeert ze viool bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam en studeert ze geneeskunde aan het VUmc.

Ze heeft masterclasses gehad van diverse gerenommeerde violisten zoals Daniel Rowland. Sinds enkele jaren is ze concertmeester van een jeugdorkest en neemt ze deel aan verschillende kamermuziekensembles – o.a. in een pianotrio en een strijkkwartet. Ze werkt veel mee aan diverse projecten en concerten.

Francisco López Serrano, cello

Toen Francisco 8 jaar was begon hij  op de cello te studeren. Sinds zijn 10de is hij lid van het jeugdorkest van Almería (Spanje) en hij speelt momenteel met het Orkest van Almería, het Mediterrane Jeugdorkest en het Jeugdorkest van het Zuiden van Spanje.

Hij nam deel aan verschillende kamermuziekgroepen zoals kwartetten, kwintetten, trio’s, duo’s en octetten. Hij won de tweede prijs in het nationale kamermuziek concours Musica Viva en enkele andere individuele prijzen. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jelena Ocic.

di 5 okt - lunchconcert met het Dokwerk Saxophone Quartet

 Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Dokwerk Saxophone Quartet

Lisa Schreiber   – Soprano Saxophone,

Jen-Hong Wu   – Alto Saxophone

Ileana Termini  – Tenor Saxophone

Pedro Silva        – Baritone Saxophone

Programma

Jean Rivier (1896-1987)                Grave et Presto

Alfred Desenclos (1912-1971)       Quatuor pour saxophones

Guillermo Lago (1960)                   The Wordsworth Poems

Over het Dokwerk Saxophone Quartet

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziek ensem-ble dat is opgericht in 2019.
Ze zijn afkomstig uit 4 verschillende delen van de wereld, maar gedreven door hun passie voor muziek hebben Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva, hebben elkaar gevonden in de cultureel bruisende stad Amsterdam, waar ze momenteel met zijn vieren studeren het Conservatorium onder leiding van de Nederlandse saxofoon coryfeeën Arno Bornkamp en Willem van Merwijk.

Als onderdeel van hun internationaal vermaarde saxofoonklas hebben ze al uit-voeringen gegeven in enkele van de grote Nederlandse concertzalen, zoals het Amsterdams Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Omdat ze leergierig zijn en hun horizon willen verbreden, volgen ze regelmatig
masterclasses over de hele wereld, en leren ze zo van hun belangrijke saxofoon voorgangers zoals Joonatan Rautiola en Lars Mlekusch, maar evengoed laten ze zich inspireren door niet-saxofoon bronnen, zoals barokspecialist Walter van Hauwe en percussionist Arnold Marinissen, welke een expert is op het gebied van hedendaagse muziek.

Door hun verschillende culturen en achtergronden te combineren, krijgen de vier een onophoudelijk rijkdom en verscheidenheid aan muzikale mogelijkheden en keuzes.
Onlangs is het Dokwerk Saxophone Quartet bekroond met de eerste prijs in de categorie kamermuziek van het International Concours “Vítor Santos” in Portu-gal en is hen nu aangeboden om hun debuut-cd op te nemen.

Ruimdenkend en luchtig blijven ze proberen om de klassieke saxofoon een con-stante plek te geven in zowel de hedendaagse muziek als de muziek van morgen!

Bekijk ook:

Geen evenementen gevonden!