Uitnodiging: voor wie steek jij een kaarsje aan?

Uitnodiging: voor wie steek jij een kaarsje aan?

Lichtjesavond

De Thomas opent op dinsdag 2 november 2021 haar deuren voor iedereen die een lichtje wil ontbranden en de namen wil laten klinken van hen die worden gemist. Je bent van harte welkom om binnen te lopen en stil te staan bij iedereen die jij meedraagt in je hart. De deuren zijn open van 19.00 uur tot 21.00 uur. We organiseren een looproute door de kerk naar de stiltekapel, waar je een kaars kunt aansteken en waar ruimte is voor een gesprek voor wie wil.

De Thomas is een plek om op adem te komen en waar je even los kunt komen van de drukte van alledag.

Predikant Evert Jan de Wijer van De Thomas is aanwezig om je te ontvangen: “We organiseren deze avond zodat iedereen in deze donkere tijden zich verbonden kan voelen. Verbonden met de overledenen, met de gemeenschap en met lotgenoten. Als de wintertijd weer is ingegaan vallen de donkere dagen voor veel mensen zwaar.”

Ook de initatiefnemers van het Troostcafé zullen aanwezig zijn.
Het Thomas Troostcafé biedt elke woensdag van 15-18 uur een huis om op verhaal te komen voor iedereen die leeft met een verlies, of voor wie om welke reden dan ook behoefte heeft aan een moment van stilte en bezinning. We richten ons in het bijzonder op rouw na verlies; dat kan verlies van een dierbare zijn, of verlies van andere zaken zoals gezondheid, werk of geboortegrond.

Allerzielen

De datum 2 november is gekozen omdat dan vanouds het feest van Allerzielen wordt gevierd. Op die dag worden vanuit de christelijke traditie de overledenen herdacht. Graag geven we een bredere betekenis aan dat feest zodat mensen elkaar kunnen opzoeken en troost kunnen vinden. Dit jaar zijn we dan drie weken onderweg in de huidige coronamaatregelen, die voor veel mensen een drastische teruggang of stilstand in de sociale contacten betekenen. Door samen stil te staan bij de overledenen, of zij nu recent of al langer geleden zijn gestorven, willen we iedereen een hart onder de riem steken: je bent niet alleen.”

Warmte

De Thomas biedt extra warmte door een kop thee of chocolademelk aan te bieden aan de bezoekers. Aanmelden is niet nodig. Mochten er vanwege veranderende coronamaatregelen toch wijzigingen zijn, dan wordt dit via onze website gecommuniceerd: www.dethomas.nl.

Dinsdag 2 november 2021
De Thomas, huis om op verhaal te komen
Prinses Irenestraat 36, Amsterdam
19.00 – 21.00 uur

Leave a Reply