ThomasTroostcafé 15-18 uur

Het Thomas Troostcafé biedt wekelijks een huis om op verhaal te komen voor iedereen die leeft met een verlies, of voor wie om welke reden dan ook behoefte heeft aan een moment van stilte en bezinning. We richten ons in het bijzonder op rouw na verlies; dat kan verlies van een dierbare zijn, of verlies van andere zaken zoals gezondheid, werk of geboortegrond.

Je vindt het Thomas Troostcafé in De Thomas, aan de rand van de Zuidas.

Je kunt elke woensdag tussen 15-18 uur binnenlopen en kunt zo kort of zo lang blijven als je wilt. Je kunt zomaar even zitten en genieten van de rustige sfeer. Je kunt lezen in een van de boeken die troosten of in onze mooie kunstboeken. Ook ligt er documentatie over steun bij verlies. Je kunt een kaarsje branden, reageren op ons motto van de maand of een boodschap in onze Troostwand achterlaten. En je kunt anderen ontmoeten. We hebben af en toe een muziekoptreden of een lezing.
Benieuwd naar de achtergrond van het Troostcafé? Jacqueline vertelde in een interview, waarom zij dit Troostcafé is begonnen. Dit leest u hier terug.

Groepsgesprek zonder aanmelden
Ook kunnen bezoekers elke woensdagmiddag deelnemen aan een groepsgesprek onder leiding van één van onze gastvrouwen. Tijdens dit gesprek dragen deelnemers onderwerpen aan en kiezen gezamenlijk één onderwerp, waarover iedere deelnemer iets mag zeggen en de anderen vooral luisteren. Het groepsgesprek start om 15.15 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Aanmelden is niet nodig.

De koffie, thee en onze gastvrouwen staan klaar! Wil je vooraf contact met de organisatie? Stuur een bericht aan troostcafé@dethomas.nl. Sommige bezoekers willen graag vooraf een afspraak maken met ons. Dat kan ook; stuur ons gerust een mailtje. Dan maken we je op woensdagmiddag wegwijs in De Thomas.

Wij houden ons aan de geldende coronamaatregelen; bij klachten blijf je thuis.

Voor de laatste informatie kijk je in ons programma.

Elke week de kans om aan te schuiven bij het groepsgesprek van het Troostcafé, zonder aanmelden.

Foto stiltekapel: Jasja Johanna