ThomasTalk

Introductie

Programmamaker Paula Harte vraagt Bart-Jan van Gaart naar zijn idee over deze gesprekken ‘wat maakt een mens tot mens?’

Meer over de filosofische gespreksserie ThomasTalk

Introductie

Paula Harte vraagt Bart-Jan van Gaart, interviewer van ThomasTalk, naar zijn initiatief. In deze zesdelige gespreksserie diept Bart-Jan samen met zorgvuldig gekozen gasten uit, wat een mens tot mens maakt. 

Bart-Jan studeerde theologie in Amsterdam. Hij koos echter voor een carrière in het bedrijfsleven en was gedurende ruim vijfentwintig jaar werkzaam in diverse management en directiefuncties. De liefde voor de theologie verdween daarmee niet. Hij stelt zelf: “God openbaart zich in de ander, in de ogen van de ander, om met de filosoof Levinas te spreken.”

   

Podcast
Dit gesprek is ook als podcast te beluisteren via Spotify, Google podcast, Apple podcast of de podcast-app van uw voorkeur.

Wilt u reageren naar aanleiding van deze podcast? Mail dan naar Paula Harte.

Bekijk ook:

Een eiland van liefde in een oceaan van haat

In de breek op de week blikt Evert Jan de Wijer terug op de situatie in de wereld. Deze week: een eiland van liefde in een oceaan van haat.
Read More

Het licht aangereikt

In de breek op de week blikt Evert Jan de Wijer terug op de situatie in de wereld. Deze week: het licht aangereikt. Over oorlog en mens-zijn.
Read More

Over Oekraïne en het uitlaten van hondjes

In de breek op de week blikt Evert Jan de Wijer terug op de situatie in de wereld. Deze week: Oekraïne en het uitlaten van hondjes.
Read More