ThomasTalk

1# Evert Jan de Wijer

Bart-Jan van Gaart in gesprek met Evert Jan de Wijer: “Wat maakt een mens tot mens? Wie maakt een mens tot mens.” 

Meer over de filosofische gespreksserie ThomasTalk

Evert Jan de Wijer

In deze eerste aflevering van ThomasTalk gaat Bart-Jan van Gaart in gesprek met Evert Jan de Wijer, predikant van de Thomaskerk.

Evert Jan de Wijer is hoogst geboeid door de hedendaagse cultuur en literatuur. Hij staat ‘met het ene been in de theologie, met het andere in de literatuur’. Hij is sterk de mening toegedaan dat het zowel in de Bijbel als in de cultuur draait om een en dezelfde vraag: hoe ‘een mens te zijn op aarde, in deze wereldtijd’ (Willem Barnard). Die vraag is niet solistisch te beantwoorden. De gemeente speelt daarin een vitale rol als leerschool van bond – en lotgenoten en plaats van bemoediging voor onderweg. Daarom is De Wijer eerst en vooral en met hart en ziel dominee.

   

Podcast
Dit gesprek is ook als podcast te beluisteren via Spotify, Google podcast, Apple podcast of de podcast-app van uw voorkeur.

Wilt u reageren naar aanleiding van deze podcast? Mail dan naar Paula Harte.

Bekijk ook:

Een eiland van liefde in een oceaan van haat

In de breek op de week blikt Evert Jan de Wijer terug op de situatie in de wereld. Deze week: een eiland van liefde in een oceaan van haat.
Read More

Het licht aangereikt

In de breek op de week blikt Evert Jan de Wijer terug op de situatie in de wereld. Deze week: het licht aangereikt. Over oorlog en mens-zijn.
Read More

Over Oekraïne en het uitlaten van hondjes

In de breek op de week blikt Evert Jan de Wijer terug op de situatie in de wereld. Deze week: Oekraïne en het uitlaten van hondjes.
Read More