Paasboodschap 2021

'40 dagen aan de grenzen van het kunnen'

WANNEER PASEN EN PINKSTEREN OP ÉÉN DAG VALLEN

“Er is een klassiek zinnetje waarmee ouders hun kinderen afschepen als de kinderen om iets onmogelijks vragen: “dat krijg je, dat zal gebeuren als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.” Nu hebben we dit jaar even geluk, want dit jaar, zou je kunnen zeggen dat het ook daadwerkelijk gebeurt. We gaan naar Pasen toe aan de hand van de evangelist Johannes en bij Johannes valt eigenlijk alles op één dag: Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, noemt u eigenlijk maar op. Misschien ook wel de geboorte van Christus. Het gebeurt allemaal in die ene dag dat het Pasen wordt. Dan komt alles bij elkaar. Dan is het lijden, donkerte, is verzwolgen. Het licht komt op en de mensen zijn precies daar waar ze moeten zijn. Ze hoeven nergens op te wachten, want het is eigenlijk allemaal al gebeurd. Het is allemaal al geschied. Het duister heeft het licht niet kunnen verzwelgen en het licht schijnt overal. Dat is denk ik de paasboodschap voor dit jaar, want het wachten duurt wel erg lang.”

Evert Jan de Wijer stuurt u deze Paasboodschap. U luistert naar orgelmuziek, gespeeld door organist Harmen Trimp. De Paaskaarshouder van André Volten komt ook in beeld:

Meer over de 40-dagentijd bij de Thomas

De veertigdagentijd bij de Thomas

'40 dagen aan de grenzen van het kunnen'

Deze veertigdagentijd is alleen anders dan andere jaren en we zitten in deze tijd aan de grenzen van het kunnen. Ook voor de Thomas is de vraag: ‘Wat hebben we nog in huis?’
Daarom staan deze veertig dagen bij de Thomas in het teken van oases van hoop in quarantainetijd. 

Wees welkom om op adem te komen en bij te tanken. We geven wat woorden door. Maar ook liedjes en beelden van hoop. Kleine woorden en daden van verzet tegenover duivelse verleidingen om alles maar bij het oude te laten en de hoop op beter te laten varen. We vertellen wat ons vertrouwen geeft.