Troostcafé

Troostcafé

In het najaar van 2020 begon het Troostcafé in De Thomas: een plek om op verhaal te komen voor iedereen die leeft met een verlies.
Het Troostcafé had eerst wekelijks, en nu maandelijks een open inloop. Er waren optredens, gedichtenuurtjes, groepsgesprekken, filmvoorstellingen en wandelingen. Altijd met het idee: niets hoeft, het is hier een plek om even tot rust te komen. Want als je rouwt, moet je al hard genoeg werken.

Na bijna 4 jaar is het, om verschillende redenen, tijd voor het Troostcafé om te stoppen. Wij hebben voor onszelf deze periode als heel zinvol ervaren; wij wensen dat dat ook geldt voor onze bezoekers.

Zaterdag 18 mei is de laatste keer dat het Troostcafé open is, van 11.00 tot 13.00 uur.
Wees welkom in de bijzondere ruimte en maak een praatje of ga rustig ergens zitten met een kop thee of koffie. Afhankelijk van de hoeveelheid bezoekers die er behoefte aan hebben, vindt een gesprek plaats over verlies en troost. Deze keer aan de hand van wat de Troostwand ‘gehoord’ heeft. En natuurlijk is het ook mogelijk een kaars te branden.

De koffie, thee en onze gastvrouwen staan klaar! Wil je vooraf contact met de organisatie? Stuur een bericht aan info@troostcafe.nl.

Hieronder vind je de actuele agenda
Geen evenementen gevonden!

Foto stiltekapel: Jasja Johanna