Lustrumconcert Amstelstrijkers

De Amstelstrijkers bestaan 35 jaar en zij vieren dat met drie feestelijke concerten: Op 6 oktober spelen ze in de Thomaskerk (prinses Irenestraat), op 8 oktober in Kortenhoef (Ned. Hervormde kerk) en op 9 oktober in de Amstelkerk op het Amstelveld in Amsterdam. Onder leiding van dirigent Marien van Staalen, spelen zij een gevarieerd programma met de hoboïste Pauline Oostenrijk (o.a. winnaar Nederlandse Muziekprijs in 1999) als solist in de Canzonetta van Samuel Barber en in het virtuoze Concertina van Johann Kalliwoda.

Het concert wordt geopend met de bruisende 10e Strijkerssymfonie van de jonge Mendelssohn en afgesloten met de romantische Serenade voor strijkers van de Tsjechische componist Jozef Suk. Het spannendste programmaonderdeel is misschien wel de wereldpremière van Jubilee, speciaal voor deze gelegenheid geschreven door de Nederlandse componiste Sylvia Maessen. Het jubilerende ensemble ontving voor deze opdracht een financiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De concerten beginnen om 20:15 uur. Toegangskaarten ad € 18 zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.amstelstrijkers.nlHet Amstelstrijkers Ensemble heeft zijn wortels in Amsterdam waar het 35 jaar geleden werd opgericht. Het telt zo’n dertig enthousiaste, ervaren musici en werkt met verschillende dirigenten, onder wie Jacob Slagter, Gustavo Gimeno en Ivo Meinen. Tweemaal per jaar brengt het ensemble een nieuw programma dat behalve in Amsterdam ook elders in het land wordt uitgevoerd.

Meer informatie op www.amstelstrijkers.nl