Lunchconcerten weer van start!

De lunchconcerten gaan weer van start! Na de zomervakantie trappen we op dinsdag 6 september het nieuwe seizoen af met het New West Piano Trio.

Het New West bestaat uit violiste Emma Roijackers, celliste Alice Gott en pianist Ivana Alkovic.

Emma Roijackers studeerde bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam af met een “10”. Ze behaalde in 2020 haar Post-graduate diploma in Salzburg bij prof. Lukas Hagen. Ze speelt op meerdere internationale Kamermuziekfestivals. Dit jaar kreeg ze op het Oskar Back concours 2022 de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Mozart en Bruch. Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan.

Alice Gott, in 1990 geboren in Nieuw-Zeeland, begon met cello spelen op 5 jarige leeftijd. Ze sloot het eerste gedeelte van haar studie af aan de University of Canterbury bij Edith Salzmann op 19 jarige leeftijd. Haar studie vervolgde ze bij Xenia Jankovic in Detmold. Als kamermusicus en oprichtster van het Lazarus String Quartet maakt Alice regelmatig concertreizen en wordt ze uitgenodigd op festivals over de hele wereld. Ze speelt regelmatig met de Kammerakademie Potsdam, Amsterdam Sinfonietta, en Cappella Andrea Barca onder leiding van András Schiff. Alice speelt op een Boheems instrument uit de 19e eeuw waarvan de maker onbekend is.

Ivana behaalde haar Bachelor aan de universiteit van Belgrado als leerling van J. Mihailovic, en voltooide haar Master opleiding aan de Universiteit voor Muziek te Wenen bij prof. R. Keller. Ze won vele prijzen op concoursen zoals het Rachmaninov Piano Concours (Morcone), het Kawai concours  (Tortona), het Nikolai Rubinstein Concours (Parijs) en op het Ignaz Pleyel Concours in (Wenen).  Met haar man, pianist Maarten den Hengst vormt zij het Pianoduo Amacord. In 2020 namen zij het album Magical Garden op voor het label ZIPrecords, dat zeer goed ontvangen is.

Tijdens het lunchconcert op 6 september spelen ze werk van Ludwig van Beethoven en Ernest Bloch. Kom je ook luisteren?

De lunchconcerten zijn tweewekelijks en gratis toegankelijk. Altijd klassieke muziek, telkens door een andere musicus of ensemble. Op 20 september zijn sopraan Elisa Mayeeshi en pianist Katie Yao Morgan te gast, en op 4 oktober violist Sofia Navarro en pianist Ángel Martín del Burgo.

Houd onze agenda in de gaten voor de actuele concerten.