Word lid van de nieuwe leesclub

Binnenkort start een nieuwe leesclub in De Thomas. Martine Schaap, jarenlang uitgever, bespreekt samen met leesgrage stadsgenoten elke zes weken een boek. Van hedendaagse literatuur, oorspronkelijk Nederlands of buitenlands, tot klassieker, alles met een goed, gelaagd verhaal kan langskomen. De keuze komt in overleg tot stand.


De bijeenkomsten vinden plaats in het theater van De Thomas, Prinses Irenestraat 36, op de woensdagavond. Met zekere regelmaat wordt een auteur van een gelezen titel uitgenodigd die vervolgens wordt geïnterviewd door Evert Jan de Weijer.
Interesse? Meld je aan bij martinemschaap@gmail.com

Over Martine

Martine Schaap, gepensioneerd uitgever, gaf jarenlang kinder- en jeugdboeken uit bij diverse grote uitgeverijen (1978-2002), het laatst bij WPG Kindermedia/Ploegsma. Daarnaast vervulde ze verschillende functies in het boekenvak, als bestuurslid bij de CPNB en als voorzitter van de werkgroep van Nederlandse kinderboekenuitgevers, en is ze lid van de Raad van Toezicht van het Literatuurmuseum in Den Haag. Sinds kort is ze bestuurslid van Stichting Vrienden van de Thomas en vrijwilliger bij de stichting Stolpersteine in Amsterdam.