Wekelijks: ThomasTroostcafé

Home events Wekelijks: ThomasTroostcafé
ThomasTroostcafé Welkom bij het ThomasTroostcafé

Wekelijks: ThomasTroostcafé

Het Thomas Troostcafé biedt wekelijks een huis om op verhaal te komen voor iedereen die leeft met een verlies, of voor wie om welke reden dan ook behoefte heeft aan een moment van stilte en bezinning. We richten ons in het bijzonder op rouw na verlies; dat kan verlies van een dierbare zijn, of verlies van andere zaken zoals gezondheid, werk of geboortegrond.

U vindt het Thomas Troostcafé in De Thomas, aan de rand van de Zuidas.

U kunt elke woensdag tussen 15-18 uur binnenlopen en u kunt zo kort of zo lang blijven als u wilt. U kunt zomaar even zitten en genieten van de rustige sfeer. U kunt lezen in een van de boeken die troosten of in onze mooie kunstboeken. Ook ligt er documentatie over steun bij verlies. U kunt een kaarsje branden, reageren op ons motto van de maand of een boodschap in onze Troostwand achterlaten. En u kunt anderen ontmoeten. We hebben af en toe een muziekoptreden of een lezing.

Groepsgesprek zonder aanmelden
Ook kunnen bezoekers elke woensdagmiddag deelnemen aan een groepsgesprek onder leiding van één van onze gastvrouwen. Tijdens dit gesprek dragen deelnemers onderwerpen aan en kiezen gezamenlijk één onderwerp, waarover iedere deelnemer iets mag zeggen en de anderen vooral luisteren. Het groepsgesprek start om 15.15 en duurt ongeveer drie kwartier. Aanmelden is niet nodig.

De koffie, thee en onze gastvrouwen staan klaar. Wilt u vooraf contact met de organisatie? Stuur een bericht aan  troostcafé@dethomas.nl. Sommige bezoekers willen graag vooraf een afspraak maken met ons. Dat kan ook; stuur ons gerust een mailtje. Dan maken we u op woensdagmiddag wegwijs in De Thomas.

Verhaal met muziek, 10 november 2021: wel aanmelden
Op woensdag 10 november is er een bijzonder optreden ‘Verhaal met Muziek’ in ons Troostcafé. Janneke Stegeman, theoloog (en theoloog van het jaar 2017) zal een verhaal houden rondom de uitspraak van Jorge Louis Borges: ‘Je bent ook wat je hebt verloren.’ Trio 1896, een trio van amateurmuzikanten speelt op piano, cello en viool enkele stukken van Joseph Haydn. Het optreden is in de kerkzaal en duurt van 16.30 tot 17.00 uur. Graag aanmelden via: troostcafe@dethomas.nl

Welkom in De Thomas – huis om op verhaal te komen
Prinses Irenestraat 36,  Amsterdam

Datum

02 jun 2021
Verlopen!

Tijd

15:00 - 18:00

Leave a Reply