‘Ludmilla’ online te zien op 4 mei 2021

‘Ludmilla of lijken aan de lopende band’ is in juni 1944 eenmalig opgevoerd door de Joodse gevangenen van kamp Westerbork. De tekst en het piano-uittreksel zijn pas enkele jaren geleden herontdekt.
 
Het theatergezelschap Punto Arte heeft een eigen versie van ‘Ludmilla of lijken aan de lopende band’ gemaakt. Uitgangspunt is de originele partituur. Door de voorstelling heen zijn herinneringen aan Westerbork verweven van onder meer journalist Philip Mechanicus (1889-1944) en Elly Hillesum (1914-1943). Beiden werden vanuit Westerbork naar Auschwitz getransporteerd en daar vermoord. Ook teksten van Ida Simons (1911-1960) zijn te horen tijdens de voorstelling. Zij heeft na de oorlog haar herinneringen verwerkt in haar boek ‘Een dwaze maagd’.

‘Ludmilla’ zou live worden opgevoerd in ons huis, maar vanwege de doorlopende coronamaatregelen is dit gewijzigd naar een streaming evenement via het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. De stream is op 4 mei vanaf 21 uur te bekijken. De stream is 2 weken beschikbaar.
Kaarten à 5 euro per stuk en meer informatie vindt u hier.