De Thomas adventkalender: 40 dagen verlangen in tijden van corona

Allemaal verlangen we naar de komst van kerst. Een tijd vol gezelligheid, hoop, liefde, vakantie. Dit jaar is de kersttijd anders dan anders, want veel tradities kunnen niet doorgaan omdat corona ons aan huis gekluisterd houdt. De Thomas vult deze tijd met een eigen adventskalender, een waarbij we samen in 40 dagen aftellen. Van 28 november 2020, naar 6 januari 2021. Dan vieren we Driekoningen, de dag waarop Jezus voor het eerst werd getoond aan de drie koningen – en daarmee aan alle mensen.

Het getal 40 in de Bijbel heeft in symbolische zin betrekking op voorbereiding en verwachting, maar ook op beproeving, vasten, zelfonderzoek, rijping en zuivering; een overgangstijd naar een nieuwe periode. Voor ieder van ons staat het voor de periode waarin we samen thuis kerst vieren, waarin we samen het nieuwe jaar starten en waarin we aftellen naar een wereld post-corona. Want daar verlangen we allemaal naar, zeker in de kersttijd!

Wat betekent verlangen voor jou? Wij bieden in de woorden van velen een inkijkje in wat verlangen kan betekenen. Lees mee, denk mee, laat ons weten wat jouw idee van verlangen is! Volg ons op Instagram @dethomas020 en reageer.

De bijdragen aan de Adventskalender zijn hier te vinden:

Eerste week

Tweede week

Derde week

Vierde week