Overzicht diensten Kerst 2020 – update rond de lockdown

De Thomas tijdens de lockdown (december 2020-januari 2021)

Vanaf zondag 20 december 2020 vinden alle diensten in De Thomas alleen online plaats tot aan het einde van deze nieuwe lockdown medio januari 2021. Op Kerstmorgen houdt De Thomas één dienst om 10.30 uur, waarbij geldt dat na inschrijving deze ook live mee te vieren is voor 30 personen, excl. de medewerkers van De Thomas.

Alle niet-kerkelijke activiteiten in ons huis worden geannuleerd (denk hierbij aan de verhuur van onze zalen).

Wij zetten de activiteiten die ons bestaansrecht onderstrepen, een huis te zijn voor eenzamen, sociaal zwakkeren, etc. wel voort. Zo kan het Troostcafé bij elkaar blijven komen in deze periode. Daarbij gaat het individuele pastoraat in de predikantskamer ook door.

Tot en met het einde van de lockdown zien we af van het Heilig Avondmaal. Wij gaan tot en met het einde van de lockdown, voorzien op 19 januari 2021, door met dagelijkse bemoedigende woorden en filmpjes via Instagram  en onze website.
En laten wij de moed erin houden, niet zozeer omdat wij nu van die moedige mensen zijn maar omdat wij steeds weer weet krijgen van een onvermoed verhaal!

Veel goeds,
Ds. Evert Jan de Wijer, predikant De Thomas

Onderstaand vindt u een overzicht van wanneer welke kerkdienst plaatsvindt. 

Daarnaast attenderen wij u graag op onze Adventscampagne.

Een digitale adventskalender met veertig inspirerende uitspraken rond het thema ‘Verlangen in tijden van Corona.’

Allemaal verlangen we naar de komst van kerst. Een tijd vol gezelligheid, hoop, liefde, vakantie. Dit jaar is de kersttijd anders dan anders, want veel tradities kunnen niet doorgaan omdat corona ons aan huis gekluisterd houdt. De Thomas vult deze tijd met een eigen adventskalender, een waarbij we samen aftellen. Van 28 november 2020, naar 20 januari 2021. In eerste instantie wilden we in 40 dagen aftellen naar  Driekoningen, de dag waarop Jezus voor het eerst werd getoond aan de drie koningen – en daarmee aan alle mensen.

Het getal 40 in de Bijbel heeft in symbolische zin betrekking op voorbereiding en verwachting, maar ook op beproeving, vasten, zelfonderzoek, rijping en zuivering; een overgangstijd naar een nieuwe periode. Voor ieder van ons staat het voor de periode waarin we samen thuis kerst vieren, waarin we samen het nieuwe jaar starten en waarin we aftellen naar een wereld post-corona. Want daar verlangen we allemaal naar, zeker in de kersttijd!

Wat betekent verlangen voor jou? Wij bieden in de woorden van velen een inkijkje in wat verlangen kan betekenen. Lees mee, denk mee, laat ons weten wat jouw idee van verlangen is! Volg ons op Instagram @dethomas020 en reageer.