Winterconcert AMSTELSTRIJKERS

Home events Winterconcert AMSTELSTRIJKERS

Winterconcert AMSTELSTRIJKERS

De Amstelstrijkers zijn geen onbekenden voor de bezoekers van de Thomas. Het ensemble werd in 1986 opgericht en bestaat uit ruim 25 enthousiaste en ervaren strijkers met een uiteenlopende achtergrond.
Ook hun repertoire is uitgebreid en gevarieerd. Op 14 december zijn ze hier weer te gast en onder leiding van Ivo Meinen spelen ze een programma vol bekende en verrassende onbekende werken.

Dit concert vindt plaats op 14 december, 20:15. Kaarten zijn voor 19,50 verkrijgbaar via de onderstaande knop.

Programma

Het concert wordt geopend met het beroemde Adagio van Samuel Barber, gevolgd door het superromantische Intermezzo uit de opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni. Daarna speelt Francien Schatborn het levendige en bij vlagen lyrische altvioolconcert van de begaafde Nederlandse componist Leo Smit. Dit concert beleefde zijn première vlak voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog, in februari 1940. De componist zelf overleefde de oorlog niet en werd in 1943 in Sobibor vermoord.

Na de pauze spelen de Amstelstrijkers de welluidende – maar af en toe ook modern klinkende – Kuhnau Variaties van Hendrik Andriessen en tot slot de stralende Suite voor strijkorkest Op.1 van Carl Nielsen.

Datum

14 dec 2023
Verlopen!

Tijd

20:15 - 20:15