Wereldgebedsdag 2021: thuis en samen

Home events Wereldgebedsdag 2021: thuis en samen
Thomaskerk koor

Wereldgebedsdag 2021: thuis en samen

Op vrijdag 5 maart wordt er de hele dag, vanwaar de zon opkomt tot waar ze ondergaat, wereldwijd gebeden met dezelfde woorden en  intenties. Dit jaar worden ze aangedragen door christenvrouwen uit Vanuatu, een klein eiland in de grote oceaan, ten noordoosten van Nieuw-Zeeland en Australië. 

Ieder jaar gaat op de eerste vrijdag in maart het gebed opnieuw de wereld rond. Honderdduizenden mensen voelen zich, in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag, door gebed verenigd en bemoedigd. Op deze bijzondere dag is de hele christelijke wereld solidair en maakt de viering van de orde van dienst heel duidelijk dat gebed en actie onafscheidelijk zouden moeten zijn. En krijgt het christelijk geloof een internationale, oecumenische dimensie.

Helaas zal er dit jaar in Amsterdam Zuid geen fysieke bijeenkomst zijn, maar het gezamenlijke gebed kan wel plaatsvinden in ieders eigen huis, op ieders eigen moment op diezelfde dag! Daarvoor kunt u een liturgieboekje aanvragen om zelf mee te bidden bij  mw. A.E. van Blommestein, via telefoonnummer 020-6718840 of via e-mail. Schrijf daarbij duidelijk uw naam en adres op, dan kan het boekje u toegestuurd worden.
Meer informatie kunt u vinden op de website van de Wereldgebedsdag en mogelijk is een life-stream te volgen die dag van toch een fysieke bijeenkomst vanuit de Koningskerk in Amsterdam.

Datum

05 mrt 2021
Verlopen!