ThomasBoek: De Stem – Jessica Durlacher

Home events ThomasBoek: De Stem – Jessica Durlacher

ThomasBoek: De Stem – Jessica Durlacher

Voor donderdag 11 maart kunt u meelezen met het ThomasBoek ‘De Stem’, van Jessica Durlacher. Dit boek is gesitueerd in de periode op de moord op Theo Van Gogh en de vlucht van Ayaan Hirsi Ali. Durlacher en haar man De Winter steunden Hirsi Ali in die periode. Uw vragen en suggesties zijn welkom tot en met 1 maart, via e-mail.

In deze editie van ThomasBoek bespreekt ds. Evert Jan de Wijer samen met programmamaker Tabitha van Krimpen ‘De Stem’ van Jessica Durlacher. De thema’s angst, vrijheid en wat het betekent om mens te zijn staan daarbij centraal. Thema’s die in deze tijd erg actueel zijn en ons uitdagen om na te denken over verschillende vragen. Wanneer ervaren wij zelf angst en waarvoor zijn we dan bang? Wat is de waarde van vrijheid in een tijd waarin we aan huis gekluisterd zijn en hoe mens te zijn in deze tijd met zoveel uitdagingen?

Op donderdag 11 maart kijkt u  naar de bespreking van ‘De Stem’. Vanaf 20.00 uur zal de video te bekijken zijn via ons Youtubekanaal.

Dit (e-)boek koopt u eenvoudig bij de lokale boekhandel, en natuurlijk bij voorkeur bij Athenaeum/Van Rossum aan de Beethovenstraat 30-32. Op hun website leest u een fragment.

Uw suggesties ontvangen wij graag uiterlijk maandag 1 maart via onderstaand formulier.

“De Stem speelt zich af tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen die dit millennium inluidden – een rijke roman met een stuwende kracht, over familie, loyaliteit, en het grote offer dat engagement van mensen vraagt.

Een vrome Somalische asielzoekster komt als oppas in dienst bij het gezin van Zelda en Bor, en ontpopt zich tot hun verbazing als een fenomenale zangeres. Haar naam is Amal. Ze is zo goed dat Zelda en Bor haar opgeven voor de populaire talentenshow De Stem. Tijdens haar spectaculaire eerste optreden verrast Amal het miljoenenpubliek met een dramatisch gebaar dat tot een vloedgolf van bedreigingen leidt. Het gezin voelt zich geroepen haar te beschermen en wordt zo meegesleurd in conflicten die hun veilige wereld voor altijd zullen veranderen.”

Jessica Durlacher (1961) debuteerde in 1998 met de roman Het Geweten, die werd bekroond met de Debutantenprijs en de Gouden Ezelsoor. Voor haar voorlaatste roman De Held, die ook werd verfilmd, ontving ze de Opzij-literatuurprijs.

Durlacher vertaalde de graphic novels Maus I en Maus II van Art Spiegelman. Samen met haar man Leon de Winter bewerkte ze in 2013 het dagboek van Anne Frank tot het toneelstuk Anne. De stem is haar vijfde roman.

Aanmeldformulier ThomasBoek

  • (niet verplicht) Heeft u al een suggestie, commentaar of een vraag over de ThomasBoek? We lezen het graag:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Datum

11 mrt 2021
Verlopen!

Tijd

20:00 - 20:30

Labels

Homepagina

Spreker