Rondom Rouw / GEDACHTENWANDELING

Home events Rondom Rouw / GEDACHTENWANDELING

Rondom Rouw / GEDACHTENWANDELING

Op de eerste dag van de Troostcafé Driedaagse Rondom Rouw – over verlies, herdenken, veerkrachtgeven we ruimte aan de ervaring van verlies. Wat doet een verlies met ons? Iedereen maakt verlies mee in het leven en we gaan er vaak verschillend mee om. Soms kunnen we troost vinden in het delen, in verhalen van anderen, weten dat je niet de enige bent.

Gedachtenwandeling

Om 16.00 uur vertrekken we van De Thomas om een wandeling te maken over de Begraafplaats Buitenveldert. Deze begraafplaats heeft een eeuwenoude geschiedenis die teruggaat tot het begin van de zeventiende eeuw. Prachtige bomen, planten en bloemen vormen een fraaie stilteplek. Een oase van rust middenin de dynamische Zuidas.

Samen staan we stil bij de veranderingen die verlies in ons leven teweegbrengt. In de rust van een wandeling ontstaan soms de mooiste gedachten.

Praktische informatie

We verzamelen om 15:45 bij De Thomas en vertrekken om 16:00. Na een uurtje verwachten we weer terug te zijn. Deelname is gratis, maar meld je vooraf wel even aan via info@troostcafe.nl

Na de wandeling komen we terug bij De Thomas en is er mogelijkheid om na te praten met een drankje en heerlijke soep. Daarna volgt een avondprogramma: Verhaal met Muziek, met ensemble Giardino Musicale en schrijver Marieke Poelmann die haar ouders verloor bij de vliegramp in Tripoli.

Op 1, 2, en 3 november organiseren het Troostcafé en de Thomas Rondom Rouw: een driedaagse over verlies, herdenken, veerkracht. Een divers programma waarin we verlies en rouw uit de schaduw halen en van verschillende kanten belichten; met verhalen, muziek, rituelen en meer. Kijk voor meer informatie op troostcafe.nl/rondomrouw

Datum

01 nov 2023
Verlopen!

Tijd

16:00 - 17:00