Exclusief: Artist talk ‘Origins’-Ivan Cremer & Sacha de Boer

Home events Exclusief: Artist talk ‘Origins’-Ivan Cremer & Sacha de Boer

Exclusief: Artist talk ‘Origins’-Ivan Cremer & Sacha de Boer

Sinds juli 2021 staat in de Thomaskerk aan de Zuidas een groot en groots werk van Ivan Cremer: Origins. Het 7 meter hoge sculptuur is een hommage aan de architect van de Thomaskerk, zijn grootvader Karel Sijmons. ‘Origins’ inspireert andere kunstenaars om hun verhaal in relatie tot De Thomas te vertellen. Zoals Sacha de Boer. Ontmoet deze kunstenaars op 7 november.

Fotograaf Sacha de Boer vertelt met haar foto’s hoe zij naar het werk van Cremer en Sijmons kijkt. Deze foto’s zijn te zien in de kerkzaal. Een bijzondere samenwerking waarmee beide kunstenaars het publiek uitnodigen en uitdagen om ook zelf te reageren op het kunstwerk en de ruimte van De Thomas te ervaren. Met de uitbreiding van de expositie is de plaatsing van ‘Origins’ verlengd tot en met 13 november 2021. Op 7 november houden beiden een artist talk.

De sculptuur ‘Origins’ rijst in de kerkzaal omhoog naar het driekantige daklicht, waarbij het licht steeds weer anders wordt weerkaatst. Sacha de Boer was verrast door de Thomaskerk: “Het werk van Ivan inspireerde me. Door het steeds weer kijken naar ‘Origins’ viel mij vooral de lichtval op, die steeds weer anders valt. En die lichtval toont het verstrijken van de tijd, want het is geen moment hetzelfde.” Deze lichtval heeft zij proberen vast te leggen in haar foto’s.

Ivan Cremer reageert: “De sculptuur is een kans om mijn grootvader Karel Sijmons beter te leren kennen en een conversatie met zijn leven en werk aan te gaan. De gezamenlijke expositie met Sacha voegt nog een dimensie toe aan ‘Origins’.”

Artist talk ‘Origins’ op 7 november

Op zondag 7 november houden Ivan en Sacha tweemaal een artist talk, waarin zij ingaan op hun werk. Deze is toegankelijk voor het publiek en de media. Aanvang 17.30 uur, incl. hapje en drankje. Je boekt een ticket à 15 euro via het formulier hieronder.

De Thomas houdt zich bij deze artist talks aan de coronamaatregelen: wij vragen je om je QR-code als bewijs van vaccinatie/herstel/recente coronatest.

Tags:

Datum

07 nov 2021
Verlopen!

Tijd

17:30 - 19:30

Labels

Homepagina,
Uitgelicht
Categorie

Spreker