Gratis lunchconcert: Duo Era

Home events Gratis lunchconcert: Duo Era

Gratis lunchconcert: Duo Era

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 9 mei treedt op:

Duo Era

Khrystyna Kulchynska (cello)
Dafne Paris (harp)

U bent welkom vanaf 12:00. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Programma

Antonio Vivaldi (1678-1741) – Sonata VI per violoncello e basso continuo, Largo
Reinhold Glière (1875-1956)- Album leaves 1 Op. 51
Luigi Maurizio Tedeschi (1867-1944) – Improvviso drammatico
Isang Yun (1917-1995) – Duo for harp and cello (II and III movement)
Luigi Maurizio Tedeschi (1867-1944) – Elegia

Over Duo Era

Het Duo Era bestaat uit celliste Khrystyna Kulchynska en harpiste Dafne Paris. Ze leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam waar ze momenteel studeren. Een van de sterke punten van dit ensemble is de sfeer en de manier waarop zij hun uiteenlopende achtergronden en cultureel erfgoed (Italiaans, Nederlands, Oekraïens en Russisch) verwerken in hun muziek. De belangrijkste doeleinden van het Duo zijn de uitbreiding van het repertoire voor deze instrumentencombinatie en het creëren van interdisciplinaire performances. Momenteel werken ze aan projecten waarin muziek, beeldende kunsten en poëzie samenvloeien. Naast hun duo zijn ze actief in verschillende orkesten en ensembles en treden regelmatig op in de belangrijkste steden van Europa. Het Duo, winnaar van de ‘Maker zoekt maker’ prijs, wordt momenteel gesteund door de ‘Keep an Eye Foundation’.

De Oekraïense celliste, Khrystyna Kulchynska, groeide op in Oekraïne in een familie met een rijke muzikale traditie. Haar moeder is eveneens celliste. Khrystyna hield meteen van dit instrument en kreeg de eerste cellolessen van haar moeder. Op achtjarige leeftijd begon zij haar studie in haar geboortestad Rivne. Vanaf 2011 studeerde zij aan de Specialized Music School M. Lysenko te Kiyv. Vanaf 2014 volgde zij lessen aan de National Music Academy van Oekraïne n.a. P.Tchaikovsky bij Elena Chervova. Als soliste nam Khrystyna deel aan verscheidene festivals zoals het Festival of Classic Music in Dzenzelivka, Oekraïne (2014-2015), het Music Festival and Master Class Course in Pila (Polen), met Prof. Denise Severin en de beroemde Russische cellist Alexander Neustroev (2015). Zij volgde belangrijke masterclasses bij Alexander Gebert, Michael Sanderling en Natalia Khoma. Khrystyna verbeterde haar professionele vaardigheden in het kader van projecten bij het Rivne Regional Chamber Orchestra (2014), het ‘Concert Agency’; Collegium Musicum Orchestra in Lviv (2014-2017) en in de National Music Academy van Oekraïne, in samen- werking met verschillende kamermuziek ensembles (2014 -2017) en bij de Neue Philarmonie in München (2017- 2018). Sinds 2018 vervolgt zij haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam.

De Nederlands-Italiaanse harpiste Dafne Paris is gevestigd in Amsterdam. Na haar harp studie aan het A. Casella Conservatorium in L’Aquila bij Maria Di Giulio, werd ze toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam waar ze afstudeerde onder leiding van Erika Waardenburg, Gwyneth Wentink, Sandrine Chatron en Miriam Overlach en waar zij zich momenteel specialiseert in hedendaags repertoire. Dafne werkt regelmatig aan interdisciplinaire projecten en is gepassioneerd om het verkennen van de verschillende mogelijkheden en sonoriteiten van de harp en het veelzijdig en innovatief gebruik van haar instrument. Ze combineert het traditionele harp repertoire met muziektheater optredens, live elektronica en beeldende kunst. Als actief solist en als lid van verschillende ensembles heeft zij opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, het Auditorium Parco della Musica in Rome, in de Vaticaanse Tuinen en op het Ravello Festival. Ze werkte samen met verschillende internationale orkesten en ensembles uit Duitsland, Rusland, Nederland en Italië. Dafne combineert haar werk als harpiste met curatorisch werk en heeft samengewerkt met instellingen zoals Muziekgebouw aan ‘t IJ en Het Concertgebouw in Amsterdam. Ze trad op tijdens het 66e Internationale Festival van Hedendaagse Muziek La Biennale di Venezia en werd bekroond met Best Performance.

Datum

09 mei 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00