Gratis lunchconcert: Artvark Saxophone Quartet

Home events Gratis lunchconcert: Artvark Saxophone Quartet

Gratis lunchconcert: Artvark Saxophone Quartet

 

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 14 februari treedt op:

Artvark Saxophone Quartet met zangeres Claron McFadden

Het Artvark Saxophone Quartet bestaat uit
Bart Wirtz
Rolf Delfos
Mete Erker
Peter Broekhuizen

 

 

U bent welkom vanaf 12:00. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Programma

HEAR, HEAR….LISTEN!

Dit concert is een try-out voor de premiere dit voorjaar. 

In perfecte harmonie, ergens tussen jazz en klassiek, vormen Artvark en McFadden een kwintet dat zich laat inspireren door teksten over het leven, beschreven vanuit het vrouwelijk perspectief.
“In lots of areas of our society, even in the Arts, most of the time the male perspective on things is projected. In this program, Artvark & Claron want to invite themselves and the audience to listen to some different angles.”
McFadden selecteerde een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma.

Over Artvark Saxophone Quartet

Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz en Bohemia in Praag. Naast de ‘solo’ concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee ze in 2010 de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelde het kwartet op de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival.

Over Claron McFadden

De Amerikaanse Claron McFadden is een gevierde en veelzijdige sopraan. Ze studeerde in 1984 af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York. In datzelfde jaar verhuisde ze naar Nederland. Hier maakte zij in 1985 haar operadebuut op het Holland Festival. Als soliste werkte McFadden met grote namen als Fabio Biondi, Michel van der Aa en The Arditti Quartet. Daarnaast is ze een graag geziene solist bij onder meer het prestigieuze Teatro alla Scala in Milaan, de Bayerische Staatsoper en de Royal Opera House in Londen.

Datum

14 feb 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00