Lunchconcert / TALIA COOK HANSEN & ALEX WANG

Home events Lunchconcert / TALIA COOK HANSEN & ALEX WANG

Lunchconcert / TALIA COOK HANSEN & ALEX WANG

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 11 juni treedt op:

Talia Cook Hansen, sopraan
Alex Wang, piano

Programma

Douglas Moore (1893-1969) – The Silver Aria (Gold is a fine thing) uit: The Ballad of Baby Doe
Richard Strauss (1864-1949) – The Presentation of the Rose uit: Der Rosenkavalier
Franz Liszt (1811-1886) – Der Fischerknabe – Die Lorelei – Oh quand je dors
Henri Duparc (1848-1933) – Mélodies

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Talia Cook Hansen & Alex Wang

Lyrische sopraan Thalia Cook-Hansen en pianist Alex Wang ontmoetten elkaar in Toronto, Canada en begonnen samen op te treden. Nu zijn ze allebei gevestigd in Amsterdam en werken ze aan het voltooien van hun master.

Thalia Cook-Hansen zit momenteel in de Dutch National Opera Academy in de studio van Jeanne-Michèle Charbonnet. Deze zomer maakte ze haar debuut in de titelrol van Lucia in Donizetti’s Lucia di Lammermoor op Sicilië, onder leiding van Kamal Khan. Andere recente rollen zijn onder meer Barbarina uit Mozarts Le Nozze di Figaro in het Estates Theater in Praag met dirigent Timothy Long, Mademoiselle Silberklang in Mozarts Der Schauspieldirektor en Erste Dame in Mozarts Die Zauberflöte.
Thalia heeft solo- en ensemblewerken uitgevoerd op verschillende locaties in ste-den in New England, Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. Aankomende rollen zijn onder meer Conrad Susa’s Transformations (Singer #1), scènes uit Strauß’ Die Fledermaus (Adele en Rosalinde), Monteverdi’s Il ritorno d’Ulisse in patria (Amore) en Brahms’ Liebeslieder Walzer.

Alex Wang is pianist en fervent fitnessliefhebber; de lichamelijkheid van zijn techniek wordt in evenwicht gebracht met introspectieve prestatiemomenten. Alex heeft niet alleen ruime ervaring in het samenwerken met instrumentalisten en zangers, zowel in solo- als koorverband, maar heeft ook een bijzondere affiniteit met het werken met zangers. Meest recent was hij pianist bij Songfest en muziekdirecteur/pianist bij Nóżki Opera. Als solist was hij herhaaldelijk winnaar van eerste prijzen op vele lokale festivals, daarnaast nam hij ook deel aan onder meer de Canadese Chopin Pianowedstrijd en de Canadese Muziekwedstrijd. Hij trad vele malen op met CAST Philharmonic en speelde recitals op het Consulaat Generaal RP in Toronto.
Alex is afgestudeerd aan het Bachelor of Music in Piano Performance-programma aan de Manhattan School of Music, waar hij studeerde bij professor Daniel Epstein. Momenteel studeert hij af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.


Datum

11 jun 2024
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00