ThomasFilm ‘Lady Bird’

Thomasfilm: 'Lady Bird'

Op vrijdag 24 juni draait ThomasFilm ‘Lady Bird’ (Greta Gerwig, 2017). Een film gekozen door Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen in samenwerking met Holy Hub, platform voor millennials en zingeving.

Deze coming-of-age film heeft vele prijzen gewonnen en wordt door velen gezien als één van de beste films van de jaren 2010-2020.
Het is een verhaal over volwassen worden, over een ingewikkelde moeder-dochter relatie, over van een dubbeltje een kwartje willen worden en dromen van de toekomst.

Gesprek

Na het kijken van de film gaan we onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek, onder leiding van Tabitha van Krimpen, Jonge Theoloog des Vaderlands. Wat zijn de verschillen tussen nu opgroeien en vroeger? Hoe beïnvloeden de (familie)relaties die je hebt wie je bent en welke keuzes je maakt? En waar droomt u en jij van?

Over de film

Christine, of Lady Bird zoals ze genoemd wil worden, is een ongemakkelijke tiener die in de laatste klas van de middelbare school zit en niets liever wil dan studeren. Ver weg van huis, waar vader werkloos is en moeder zich veel te veel met haar bemoeit. Op papier geen al te origineel verhaal, maar in handen van de debuterende Greta Gerwig (die ook het semi-autobiografische scenario schreef) een heerlijk en eerlijk coming of age-drama. Met fantastische hoofdrollen van Saoirse Ronan (als Lady Bird) en Laurie Metcalf (moeder Marion). Genomineerd voor vijf Oscars, waarvan er niet een gewonnen werd.

Bekijk de trailer hieronder

Over ThomasFilm

In ThomasFilm bespreken we (bijna) elke maand een film die raakt aan dieperliggende thema’s. Evert Jan de Wijer bespreekt de film en legt de link met Bijbelse verhalen, maar ook maatschappelijke en culturele verhalen. Zo gaat het over veel meer dan alleen de film maar raken we aan universele thema’s als: Wat maakt een mens tot mens? Hoe om te gaan met de kwetsbaarheid van het leven? En wat kan ons hier bovenuit tillen?