Hulp vragen en vinden tijdens de coronacrisis

Waar kan ik hulp vragen en vinden?

In deze tijd van corona zijn veel mensen op zoek naar wat extra hulp. Gelukkig zijn er ook veel organisaties die hulp aanbieden. Hieronder volgt een lijstje met wat Amsterdamse tips.

 1. Voor elkaar in Amsterdam

  De Amsterdamse organisaties voor sociaal werk zijn een initiatief gestart: Voor elkaar in Amsterdam. Deze organisatie coördineert en zet de hulpvragen door naar alle organisaties in de buurt. Amsterdammers kunnen bellen voor praktische hulp en een luisterend oor. Amsterdammers kunnen zich ook aanmelden als vrijwilliger

  Het telefoonnummer is 020-7670031.
  Woon je in Zuid? Bel dan ‘Voor elkaar in Zuid‘, tel.:020-6794441

 2. Burennetwerk:
  Het Burennetwerk – oorspronkelijk een initiatief van de Diaconie, nu een zelfstandige organisatie – heeft in de afgelopen dagen ontzettend veel hulp van o.a. studenten aangeboden gekregen. Die hulp willen ze graag aan mensen in de wijken aanbieden. Het Burennetwerk kan mensen met een hulpvraag gratis kan koppelen aan ‘goede buren’ in hun postcodegebied. Kijk voor meer informatie en contact op www.burennetwerk.nl of bel het Burennetwerk op tel. 020-6239771

 3. De Rode Kruis-hulplijn kun je bellen voor een luisterend oor wat betreft zorgen omtrent Corona en advies hierover. Ook wordt advies en steun geboden voor mensen in thuisisolatie. Bel: 070-4455888
 4. Stichting Senioren Student matcht studenten die willen helpen aan ouderen in de buurt die een helpende hand nodig hebben. Denk aan het ophalen van medicatie tot het schrijven van een brief naar elkaar. Lees hier meer over de stichting en hoe zij zorgvuldig de veiligheid bewaken van ouderen.
 5. De OLVG-corona-app is een hulpmiddel om na te gaan of je mogelijk het virus hebt. Meer hierover is te vinden op deze website.
 6. Ook in anders stadsdelen bieden vrijwilligers en ervaringsdeskundigen hulp in de vorm van whatsapp groepen of belcirkels. Een en ander is verzameld op deze website.

Misbruik

Jammer genoeg zijn er naast heel veel goedwillende mensen nu ook weer personen die van de situatie gebruik maken om anderen te benadelen. Wees dus alert op vreemden die hun diensten aanbieden. Laat hen niet binnen! Laat staan dat je hen je pinpas en pincode meegeeft. Zie ook dit bericht van de ANBO.

 Voor maatregelen van het stadsdeel Zuid i.v.m. het coronavirus kijk op:

https://www.amsterdam.nl/nieuws-stadsdeelzuid/maatregelen-stadsdeel-zuid/