Zondagmiddagconcert / IGOR POPOV

Home events Zondagmiddagconcert / IGOR POPOV

Zondagmiddagconcert / IGOR POPOV

Operazanger Igor Popov staat klaar om op 22 september een buitengewoon eerbetoon te brengen aan het leven met zijn betoverende concert CHIAROSCURO in de intieme setting van de Thomas, Amsterdam. Het concert ontleent zijn naam aan de Italiaanse woorden voor licht en duisternis, en belooft een unieke muzikale ervaring te worden.

Het hoogtepunt van de avond is Popov’s beheersing van de speciale zangtechniek CHIAROSCURO, waarbij lichte en donkere kleuren in de stem worden gecombineerd. Deze techniek leent zich perfect voor het uitvoeren van lyrische en dramatische muzikale composities. Popov wordt bijgestaan door de getalenteerde pianiste Gulmira Issabekova, een laureate van internationale concoursen, die de muzikale begeleiding op zich zal nemen.

Het concertprogramma is opgedeeld in drie betoverende delen die elk een andere muzikale traditie belichten. Van de diepe ernst van Duitse componisten zoals Beethoven, Schubert en Schumann, tot de uitbundige expressiviteit van Italiaanse barok, en de rijke lyriek van Slavische, met name Russische en Oekraïense volksmuziek. Popov belooft een muzikale reis die luisteraars meeneemt langs de unieke kwaliteiten van elke cultuur, en tegelijkertijd de universele taal van muziek viert die ons allen verbindt.

Naast de indrukwekkende samenwerking tussen Popov en Issabekova, zal de pianiste ook enkele prachtige solostukken ten gehore brengen. Als kers op de taart staat er aan het einde van het concert een verrassing gepland.

Het concert van Igor Popov is de eerste in een reeks zondagmiddagconcerten in De Thomas.

Datum

22 sep 2024

Tijd

16:00