ZIE DE MENS

Home events ZIE DE MENS
Foto: Joanne Saltet

ZIE DE MENS

Zie de mens is gebaseerd op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen. Het is een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties. Ze is zoals het leven in armoede is: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol.

Zie de mens is een voorstelling waarmee we het publiek meenemen naar tal van zaken die ons raken: de mythe van zelfredzaamheid, de zin en onzin van de participatiewet, de ijzige kou op een dakloos bankje in het stadspark, liefdadigheid als doekje voor het bloeden, vechten voor bestaanszekerheid, verdwalen tussen ambtelijke regels, verplicht vrijwillig konijnen voeren op een kinderboerderij en cultuur als recht om te ervaren wie je bent. We ontmoeten u graag na afloop om het gesprek aan te gaan.

Deze voorstelling is te zien in De Thomas op 10 november om 20.00 uur. Toegang is gratis. U kunt een plek reserveren via de knop hieronder. Na de voorstelling kunt u een donatie doen.

Enkele reacties van toeschouwers:
De persoonlijke levensverhalen van mensen in armoede komen ‘binnen’. Als je deze levenslessen kunt accepteren en als uitgestoken hand ziet om samen verder te komen, is ‘Zie de mens’ een onmisbare ervaring voor iedere uitvoerder, vrijwilliger en beleidsbepaler.

Een hartverscheurende oproep om de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

Fantastische tekstregie; gedreven spel; prachtige vormgeving.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam, Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, Stichting Mensen maken Amsterdam en het R.C. Maagdenhuis.

Datum

10 nov 2023
Verlopen!

Tijd

20:00