Open Monumentendag 2023

Home events Open Monumentendag 2023

Open Monumentendag 2023

Elk jaar in het tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Ook de Thomaskerk verwelkomt dit weekend bezoekers.

Op zaterdag 9 september nemen dominee Evert Jan de Wijer en Dirk Sijmons, zoon van de architect, u mee op pad door onze illustere kerk. U komt alles te weten over de architectuur maar er worden natuurlijk ook herinneringen opgehaald aan de roerige begintijd van De Thomas!

Over de Thomaskerk

De Thomas werd in het midden van de jaren zestig ontworpen door architect Karel L. Sijmons. Sijmons was een groot bewonderaar van Le Corbusier en diens brutalistische architectuur die vaak wordt geassocieerd met intimiderende, grote bouwwerken. Dat het brutalisme zich er ook voor leent om warmte, intimiteit en spiritualiteit uit te drukken, bewijst de Thomaskerk.

Lezing Brutalisme

Meer weten over het brutalisme in Nederland? Kom dan naar de lezing van Arjan den Boer, medeauteur ‘Bruut, Atlas van het Brutalisme in Nederland’, om 14:00 uur.

Aanmelden voor de Open Monumentendag is niet nodig, u bent van harte welkom om binnen te lopen tussen 10 en 17 uur. Voor de rondleiding (om 11 uur en om 15 uur) kunt u hierboven een gratis ticket reserveren.

Datum

09 sep 2023
Verlopen!

Tijd

11:00 - 17:00