Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Vandaag kunt u luisteren naar het Santiago trio:

Davita Laseur, viool

Francisco Lopez Serrano, cello

Joe Joaquin Paréejo Bullon, piano

Programma

  1. Rachmaninoff, Trio Élégiaque No. 1 in G Minor (1873 -1943)
  2. Dvořák, Piano Trio No. 4 in E Minor, Op. 90, (1841 -1904)    B. 166 “Dumky”

I. Lento maestoso

II. Poco adagio

III. Andante 

Over het Santiago Trio

Het Santiago Trio is een veelbelovend pianotrio dat opgericht is door José Joaquín Parejo BullónDavita Laseur en Francisco López Serrano. Zij studeren aan het Conservatorium van Amsterdam en hebben individueel les van Frank van de Laar, Vera Beths en Jelena Ocic. Het samenbindende element van dit trio is een groot enthousiasme voor het samen muziek maken en het verkennen van nieuw repertoire. Zij zijn regelmatig te horen op diverse podia.

José Joaquín Parejo Bullón, piano

José begon op achtjarige leeftijd piano te spelen bij o.a. Eduardo Rodríguez Carrasco in Jerez de la Frontera in Spanje. Hij heeft masterclasses gevolgd bij  gerenommeerde docenten zoals Niel Immelman, Ricardo Requejo en Chang-Rok Moon. In Spanje won hij meerdere nationale en internationale wedstrijden, zowel als solist, als met ensembles voor kamermuziek. Momenteel studeert hij bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam.

Davita Laseur, viool

Davita begon op negenjarige leeftijd met vioolspelen bij Roelof Klaassen en niet lang daarna pakte ze de altviool viool op. Sinds 2017 studeert ze viool bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam en studeert ze geneeskunde aan het VUmc.

Ze heeft masterclasses gehad van diverse gerenommeerde violisten zoals Daniel Rowland. Sinds enkele jaren is ze concertmeester van een jeugdorkest en neemt ze deel aan verschillende kamermuziekensembles – o.a. in een pianotrio en een strijkkwartet. Ze werkt veel mee aan diverse projecten en concerten.

Francisco López Serrano, cello

Toen Francisco 8 jaar was begon hij  op de cello te studeren. Sinds zijn 10de is hij lid van het jeugdorkest van Almería (Spanje) en hij speelt momenteel met het Orkest van Almería, het Mediterrane Jeugdorkest en het Jeugdorkest van het Zuiden van Spanje.

Hij nam deel aan verschillende kamermuziekgroepen zoals kwartetten, kwintetten, trio’s, duo’s en octetten. Hij won de tweede prijs in het nationale kamermuziek concours Musica Viva en enkele andere individuele prijzen. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jelena Ocic.

Welkom in De Thomas, huis om op verhaal te komen.
Prinses Irenestraat 36, drie minuten lopen van het WTC.
U bent welkom vanaf 12 uur. De toegang is gratis. Het concert begint om 12.30 uur en duurt een half uur. Aanmelden hoeft niet. We nemen de coronamaatregelen in acht.

Behalve op 21 september, staan er nog meer lunchconcerten gepland voor dit najaar.
Schrijf 5 okt, 19 okt, 2 nov, 16 nov, 30 nov en 14 dec vast in uw agenda!

Lunchconcerten najaar 2021

Tags:

Datum

21 sep 2021
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie