Lunchconcert / [UAN] DUO

Home events Lunchconcert / [UAN] DUO

Lunchconcert / [UAN] DUO

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 20 februari treedt op:

[uan] Duo

Hannah Koob (saxofoon)
Nuno Silva (saxofoon)

Programma

José Mora-Jiménez (1977) – Toccatas & Interludes (2022) *
I. Toccata No.1 (Slap)
II. Interlude No.1 (Waves)
III. Toccata No.2 (Fast Runs)
IV. Interlude No.2 (Echoes)
V. Toccata No.3 (Hoketus)

Raivis Misjuns (1993) Tension is s:ll mo:on (2023) *

Camila Salomé Menino (1999) Anda porí Fraita (2020)

Eduardo Cardinho (1993) ShiCing Sands (2023) *

José Mora-Jiménez (1977) Toccatas & Interludes (2022) *
VI. Interlude No.3 (Mobile)
VII. Toccata No.4 (Stomp)
VIII. Interlude No.4 (Air)
IX. Toccata No.5 (ElasIc Loops)
X. Interlude No. 5 (Fragments)

* geschreven voor het [uan] Duo

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over [uan] Duo

Het [uan] Duo, dat in 2021 werd opgericht door Hannah Koob (Duitsland) en Nuno Silva (Portugal), is een veelzijdige kamermuziekgroep. Hun nieuwe album, Originals, vertelt het verhaal van deze twee geluidsverkenners, die de afgelopen twee jaar onophoudelijk van de ene samenwerking naar de andere zijn gesprongen en onderweg unieke componisten hebben ontmoet.

Hannah en Nuno wonen allebei in Nederland, delen hun passie voor muziek en nemen actief deel aan de kleurrijke en levendige Europese klassieke muziekscene. In slechts twee jaar tijd heeft dit saxofoonduo al met verschillende artiesten en componisten samengewerkt, wat resulteerde in zes nieuwe werken, allemaal in opdracht van het [uan] Duo.
Het [uan] Duo heeft onder andere al opgetreden in het Concertgebouw- Amsterdam en is meerdere malen te gast geweest op NPO klassiek. Naast Nederland hebben ze ook al concerten gegeven in Duitsland, Portugal en Zwitserland. Bekend om hun sterke podiumprésence en enthousiasme, proberen ze hun luisteraars mee te nemen naar verschillende delen van de wereld; van de intimiteit die het saxofoonduo van nature biedt, tot klankkleuren die de luisteraar doen denken aan die van een orkest.

“ORIGINALS” (2024), hun debuutalbum, bevat uitsluitend opdrachtwerken; José Mora-Jiménez, Eveline Vervliet, Raivis Misjuns, Eduardo Cardinho, Camila Menino en José Soares zijn de architecten van dit nieuwe project dat nu tot leven komt. Deze cd-release is bedoeld als een nieuw begin, met
nieuwe componisten en nieuwe muziek!
Laat je meevoeren naar een nieuwe wereld die niet alleen saxofoonklanken laat horen, maar nog veel meer!

Over de naam: 
[uan] is de fonetische transcriptie van ‘one’: de tegenpolen Hannah en Nuno
zijn zowel samen twee als samen één.

Datum

20 feb 2024
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00