Lunchconcert / DUO WINDSTREKEN

Home events Lunchconcert / DUO WINDSTREKEN

Lunchconcert / DUO WINDSTREKEN

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 5 maart treedt op:

Duo windstreken

Pieter de Mast, fluit en altsaxofoon
Sebastiaan van Delft, orgel

Programma

Georg Rhau (1488-1548)  Bicinnium
Charles Koechlin (1867-1950) Delen uit Quatorze pieces
Pieter de Mast (1965) Ien Sebastiaan van Delft (1966) mprovisaties en composities

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Duo Windstreken

Pieter de Mast maakte twee CD’s (Tracing en Vista) met het ‘Pieter de Mast Quintet’. Hij speelde met dit kwintet op jazzlocaties in Nederland (inclusief het North Sea Jazz Festival), België en Duitsland. Als bespeler van meerdere blaasinstrumenten droeg hij ook bij aan tal van theaterproducties, musicals en cd’s. Hij speelde of nam op met Kris Goessens, Jozef Dumoulin, Perron 19, SandipBhattacharya, Olaf
Tarenskeen, Boudewijn de Groot, Karel Boehlee, Amina Figarova, Walte Bertram, Oene van Geel, Niti Ranjan Biswas, Bert van den Brink en vele anderen.

In 2004 startte hij het ensemble Windstreken. Naast een uitvoerend musicus en een leraar, is Pieter de Mast ook een actieve componist. Het Rotterdams Conservatorium gaf hem de mogelijkheid om een half jaar te studeren aan het beroemde Berklee College of Music in Boston, VS. Al bijna 30 jaar geeft Pieter les aan de Leidse Muziekschool. Af en toe gaf hij fluit-improvisatie aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht.

Sebastiaan van Delft werd in zijn prilste levensfase reeds onweerstaanbaar aangetrokken tot de mysterieuze sferen van het kerkorgel. Hij nam orgel- en pianolessen bij Jos van der Kooy en Leo van
Doeselaar en won als twaalfjarige de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum, alwaar hij in 1991 afstudeerde. Tevens volgde hij als pianist lessen bij verschillende jazzmusici, onder wie Nedly Elstak.

Sebastiaan vormt naast het duo met saxofonist/fluitist Pieter de Mast ook een trio met Emma Breedveld en Bence Huszar ‘Escapada’. Ook speelt hij als organist in het orgel/cello duo VanCampvanDelft. Met David Kweksilber en Michiel van Dijk vormt hij zijn eigen elektro-akoestische funkband Downbeat Syndrome. Hij is jarenlang pianist geweest in Carel Kraayenhof’s ‘Sexteto Canyengue’.

Datum

05 mrt 2024
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00