Gratis lunchconcert: Trio Forlana

Home events Gratis lunchconcert: Trio Forlana

Gratis lunchconcert: Trio Forlana

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 25 april treedt op:

Trio Forlana

Anita Jongerman (viool)
Eduard Ataev (altviool)
Magrita Rondeel (cello).

U bent welkom vanaf 12:00. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Trio Forlana

Het strijktrio is ontstaan uit liefde voor de kamermuziek en de uitdagingen die het meest compacte strijkersensemble kan bieden. De doorgewinterde uitvoerende musici hebben elkaar in
Amsterdam ontmoet na een jarenlange studie in binnen- en buitenland waaronder Rusland, Frankrijk, Engeland en Oostenrijk.

Het trio verkent graag het uitgebreide strijktrio-repertoire, van gekoesterde meesterwerken tot minder bekende composities die volgens hen meer erkenning verdienen. Met de bewerking van Bachs befaamde Goldbergvariaties treden ze sinds een aantal jaren op en krijgen ze lovende kritieken.
“Trio Forlana biedt de luisteraar een ongelofelijke ervaring waarbij de emoties uit de muziek op een verfijnde manier vertolkt worden”

Violiste Anita Jongerman is naast het trio werkzaam als Concert-meester en Artistiek leider van het Nationaal Symfonisch Kamer-orkest. Ook heeft zij een vaste aanstelling bij het Noord Nederlands Orkest als eerste violist en is ze een veelgevraagd kamermuziek musicus, organisator en concertmeester.

De celliste Magrita Rondeel is haar carrière begonnen bij het Ballet Orkest en is inmiddels werkzaam als kamermuziek musicus.

De altist Eduard Ataev heeft na zijn solisten carrière in Ruslandeen vaste aanstelling in Sinfonia Rotterdam en speelt daarnaast bij alle gerenommeerde orkesten in Europa.

Datum

25 apr 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00