Gratis lunchconcert: Amacord

Home events Gratis lunchconcert: Amacord

Gratis lunchconcert: Amacord

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 11 april treedt op:

Amacord

Ivana Alkovic (piano)
Maarten den Hengst (piano)

U bent welkom vanaf 12:00. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Variationen in G, K501

Franz Schubert (1797-1828) – Variationen über ein eigenes Thema D813

Over Amacord

Pianoduo Amacord bestaat uit het pianistenechtpaar Ivana Alkovic en Maarten den Hengst. Zij ontmoetten elkaar in Wenen, waar zij beiden hun post-graduate studie aan de Universität für Musik und darstellende Kunst hebben afgerond. Beide pianisten maakten al naam op de internationale podia voordat zij eerst privé en later achter de piano samenkwamen.

Pianoduo Amacord is veelvuldig te horen op radio en televisie en in binnen- en buitenland. Het duo probeert op hun concerten naast het bekendere repertoire ook nieuw werk voor piano à quatre mains te laten horen. Zo werken ze graag samen met hedendaagse componisten en schreven oa. Genevieve Murphy, Karl Fiorini, Diego Soifer, Marlijn Helder en Dominy Clements nieuw werk voor het duo.

Dit seizoen zal het duo nieuw werk van oa. Christopher Devine en Thomas Beijer in première brengen. Begin 2020 verscheen hun debuutalbum bij het label ZIP records. Met werken van Debussy, Bizet en Ravel. Het album, dat ‘Magical Garden’ heet, werd in het Concertgebouw te Amsterdam gepresenteerd en is zeer goed ontvangen door de nationale en internationale pers.
Sinds 2019 vormt Pianoduo Amacord de artistieke leiding van de serie Nieuwe Kerk Concerten te Haarlem, alwaar zij een zevental concerten per seizoen programmeren. In 2023 zal de tweede CD ‘Theme Variations’ van het duo verschijnen bij het label ZIP records.

Datum

11 apr 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00