Gratis lunchconcert: Soniu Lodia

Home events Gratis lunchconcert: Soniu Lodia

Gratis lunchconcert: Soniu Lodia

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 28 maart treedt op:

Soniu Lodia

Ibai de Miguel, eufonium
Niels Lukkesen, tuba
José Guilherme Neves, tuba
Adrià Cisneros Abril, eufonium

U bent welkom vanaf 12:00. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Programma

Anton Bruckner (1824-1896)
Locus iste
Ave Maria

John Stevens (1951)
Benediction

William Christofer Handy (1873-1958)
St. Louis Blues

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Chorales

Over Soniu Lodia

Ibai de Miguel Garcia werd geboren in 2004 in Sopela (Spaans Baskenland) op zijn 8 e koos hij de eufonium als instrument. En op zijn 11e deed hij toelatingsexamen voor het conservatorium in Bilboa. Hij heeft in de daaropvolgende jaren vele docenten gehad en heeft in diverse orkesten (o.a. big bands) opgetreden. Maar ook speelt hij regelmatig solo en in diverse koperensembles. Door de jaren heen heeft hij met zijn spel al vele prijzen gewonnen.

Niels Lukkesen is geboren op 30 oktober 2004 te Lommel (België). Op 10jarige leeftijd startte hij met het bespelen van trompet. In 2019 schakelde hij over naar tuba. Hierin maakte hij al snel vorderingen en won in datzelfde schooljaar de solistenwedstrijd van VLAMO (Vlaamse Amateurmuziekorganisatie), afdeling Limburg, en een paar maanden later de Online Solistenwedstrijd van Brassband Willebroek.
In 2021 won hij opnieuw de solistenwedstrijd van VLAMO in Limburg. Tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours van datzelfde jaar won hij de publieksprijs. Naast zijn studie Wetenschappen-Wiskunde volgt hij verschillende lessen aan Kunstacademie Noord-Limburg. En speelt hij bij verschillende Ha-Fa-Bra orkesten (harmonie, fanfare en brassbands).

José Guilherme Neves is geboren in 2005 in leiria (Portugal). Op zijn 4e ontstond al zijn liefde voor de tuba en begon hij te dromen over het worden van een professionele tuba-speler. Vanaf 2016 won hij diverse prijzen. En in 2019 werd hij geselecteerd voor de eerste editie van Young RCO (het internationale jeugdorkest van het Concertgebouworkest). In 2020 werd hij benoemd tot 1e tubaspeler van het Portugese jeugdorkest (JOP). Sinds september vorig studeert hij aan het conservatorium van Amsterdam.

Adrià Cisneros Abril is een Spaanse eufoniumspeler die momenteel werkt aan zijn carrière als soloartiest, het gebied waarin hij het meest is geïnteresseerd, is hedendaagse muziek, vooral met elektronische apparatuur. Momenteel zit hij zijn in eerste jaar van zijn masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Verder is hij eerste euphoniumspeler in het Levante blaas- orkest.

Datum

28 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00