Gratis lunchconcert: Frederic Voorn, piano

Home events Gratis lunchconcert: Frederic Voorn, piano

Gratis lunchconcert: Frederic Voorn, piano

Frederic Voorn – piano

Programma:

Robert Schumann        Kinderszenen op. 15

(1810-1856)

– Von fremden Ländern und Menschen

– Kuriose Geschichte

– Hasche-Mann

– Bittendes Kind

– Glückes genug

– Wichtige Begebenheit

– Träumerei

– Am Kamin

– Ritter vom Steckenpferd

– Fast zu ernst

– Fürchtenmachen

– Kind im Einschlummern

– Der Dichter spricht

 

Frederic Voorn           Ainigma (2018)

“What is that which has one voice and yet becomes four-footed and two-footed and three-footed?”

Dolcetti (2022)

– Play

– Ukraine
Frederic Voorn

Frederic Voorn is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij is concertpianist en componist. Hij schrijft artikelen voor diverse muziekbladen, dirigeert drie koren en heeft programma’s gemaakt voor Radio 4, waaronder zijn eigen programma Pianistenuur, dat 12 jaar lang iedere zaterdag werd uitgezonden.

Als pianist heeft Frederic Voorn op vier continenten concerten gegeven en hij speelt zowel op moderne als op historische instrumenten. Hij was laureaat van het Frank Martin International Music Competition en werd voor diverse muziekfestivals uitgenodigd. Hij speelde in zalen als Het Concertgebouw in Amsterdam en de Tonhalle in Zürich en was solist bij diverse orkesten. In 2017 gaf hij in Vancouver, Canada de wereldpremière van zijn eigen Pianoconcert, met het West Coast Symphony Orchestra o.l.v. Bujar Llapaj.

Frederic Voorn geeft regelmatig masterclasses in Amerika, Canada en Rusland en was jurylid bij verschillende concoursen. Voor het label Ezra Classics heeft hij diverse CD’s uitgebracht en in 2016 verscheen de CD La forêt perdue, geheel gewijd aan zijn eigen pianowerken.

Als componist is Frederic Voorn sinds 2005 actief en zijn werk, voor diverse bezettingen geschreven, wordt regelmatig uitgevoerd. In 2005 verscheen de pianocyclus Pièces simples et naturelles en een kort orkestwerk getiteld:  Ezra’s Journey. Het jaar daarop componeerde hij zijn String Quartet, dat in 2008 in Amerika in première ging en twee jaar later voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd door het Ad Libitum Quartet. Voor het kamerkoor Babylon schreef hij verschillende liederen, zoals de Zwei Goethe Lieder uit 2009, het lied Die Gedanken sind Frei uit 2012 en het madrigaal Zefiro torna uit 2014, op tekst van de Renaissance-dichter Ottavio Rinuccini. In 2015 ging de pianosuite  La forêt perdue in première en in 2017 de Piano Sonata en het Piano Concerto. Momenteel werkt hij aan een opera over Sergei Diaghilev.

Frederic Voorn studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Jan Marisse Huizing, Jan Wijn en bij Hakon Austbö. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus vervolgde hij zijn studie in Londen bij Peter Feuchtwanger en in Moskou bij Lev Naumov en Youri Levin. Frederic Voorn woont in Amsterdam, is getrouwd en heeft twee zonen.

Het volgende lunchconcert is op dinsdag 7 juni 2022 dan treedt voor u op het Kodama strijkkwartet.

Tags:

Datum

24 mei 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie