Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Trio Debu

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Trio Debu

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Trio Debu

Vandaag speelt het Trio Debu, Ward Reijmerink, Gitaar | Eva Aukes, Gitaar | Bas Gaakeer, Gitaar

Programma:

Claude Debussy (1862 – 1918):

Danseuses des Delphes
Uit: Premier livre des Préludes, No. 1 (1909/1910)

La fille aux cheveux de lin
Uit: Premier livres des Préludes, No. 8

Minstrels
Uit: Premier livre des Préludes, No. 12

Suite Bergamasque (1905)
1. Prélude (arr. Ward Reijmerink)
2. Menuet (arr. Ward Reijmerink)

III. Clair de Lune (arr. Bas Gaakeer)
Passepied (arr. Ward Reijmerink)

TRIO DEBU

Trio Debu is een jong, enthousiast gitaartrio uit Amsterdam bestaande uit Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. Ze hebben zich exclusief toegelegd op de bewerking en vertolking van de muziek van Claude Debussy.

Debussy heeft nooit muziek gecomponeerd voor de gitaar, terwijl hij wel die ambitie koesterde. Hij nodigde op een avond een bekend gitarist uit om de mogelijkheden van de gitaar te verkennen, maar de gitarist kwam echter nooit opdagen.

Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van Debussy in 2018 heeft TRIO DEBU zelf een programma samengesteld en gearrangeerd met bekende, maar ook obscure pianowerken. Een frisse vertaling door liefhebbers.

Beschouw TRIO DEBU als de uitkomst van een avond die nooit heeft plaatsgevonden. Ze brengen een hommage aan de gitaarliteratuur door er zelf een bijdrage aan te doen.

Eva Aukes
Eva Aukes (1990) is een Nederlandse gitariste met een achtergrond in klassiek met invloeden van flamenco, Portugese fado, pop en moderne muziek. Eva studeerde in 2013 Cum Laude af als klassiek gitariste aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lydia Kennedy. Ook volgde ze het bijvak flamenco gitaar bij Eric Vaarzon Morel.

Tijdens haar studie ontplooide ze haar liefde voor samenspel en kamermuziek. Ze ontmoette de Portugese gitarist en componist Rafael Fraga, waaruit een duo voortvloeide, waarmee ze het album Mysteries of the Portuguese Guitar opnam en vele festivals en concerten speelde. Ook ontmoette ze hier gitaristen Ward Reijmerink en Bas Gaakeer, waarmee ze gitaar trio Trio DEBU vormde, dat arrangementen maakt en speelt van Claude Debussy’s prachtige pianomuziek.

Bas Gaakeer
Bas Gaakeer (1989) is een gitarist uit Amsterdam. Hij begon op negenjarige leeftijd met gitaarspelen. Na het succesvol afronden van zijn studie Klassieke Gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam in 2015, vestigde Bas zich als gitarist in verschillende muziekstijlen. Arabische muziek en cultuur hebben een sterke invloed gehad op zijn muzikale carrière, aangezien hij al sinds zijn tienerjaren regelmatig in het Midden-Oosten werkt. Naast zijn werk als gitarist werkt Bas als componist en muzikaal leider in verschillende interdisciplinaire projecten.

Ward Reijmerink
Ward Reijmerink is een veelzijdig musicus uit Amsterdam. Alhoewel opgeleid als klassiek gitarist aan het Conservatorium van Amsterdam, begeeft hij zich op veel vlakken in de muziekwereld. Op het Conservatorium van Amsterdam volgde Ward lessen bij Lydia Kennedy (klassiek gitaar), Fred Jacobs (oude muziek), Eric Vaarzon Morel (flamencogitaar) en Martien Oster (jazzgitaar). Daarnaast kreeg hij masterclasses van Emma Kirkby, Judicaël Perroy en Johannes Möller. Al tijdens zijn bachelor werd duidelijk dat hij zijn werk als musicus wilde verbinden met andere disciplines en kunstenaars.

Komende concerten:

10 mei – Ileana Termini (saxofoon), Annie Spink (orgel)

24 mei – Frederic Voorn, Piano

21 juni – Ensemble Rossignol: Alice Gort-Switynk, Zang |  Elly van Münster, Piano

Tags:

Datum

26 apr 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie