Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Sean Morgan, piano

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Sean Morgan, piano

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Sean Morgan, piano

Vandaag speelt Seán Morgan-Rooney, Piano.

Programma

Luciano Berio (1925-2003): Wasserklavier

Maurice Ravel (1875-1937) uit “Miroirs”
iii) Une Barque sur l’Océan
iv) Alborada del Gracioso

Igor Stravinsky (1882-1971) The Firebird Suite (arr. Guido Agosti)
i) Danse Infernale
ii) Berceuse
iii) Finale

Seán Morgan-Rooney

Seán, wonende te Amsterdam, is een van de toonaangevende pianisten afkomstig uit Ierland. Hij was winnaar van de Charles J. Brennan-prijs op de 10e Dublin International Piano Competition en kon daarmee een debuutalbum maken, uitvoeringen geven met veel van de beste orkesten van het land en een concerttour maken door Europa.

Seán studeerde vroeger bij John O’Conor bij de Royal Irish Muziekacademie in Dublin. Hij kreeg een beurs om te studeren hij Professor Christopher Elton aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij in 2016 afstudeerde met First Class Honours. Daarna zette hij zijn studie voort bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn Master- en “Artist Certificate” behaalde. Seán heeft masterclasses gevolgd bij vooraanstaande pianisten zoals Thomas Adès, Stephen Hough en Boris Giltburg. Hij is een alumnus van de IMS Prussia Cove in Engeland, het Banff Centre’s Piano Program in Canada en het Aspen Music Festival and School in de Verenigde Staten.

Hij kreeg verschillende prijzen voor zijn spel. Als tiener was Seán pianofinalist van dhet BBC Concours Young Musician van het Jaar. Hij was laureaat van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award waardoor hij een tour heeft gemaakt langs de belangrijkste concertzalen van Nederland.

Seán maakte onlangs zijn recital debuut in Het Concertgebouw Amsterdam, waar hij een uitvoering gaf van Sonate in b mineur van Franz Liszt. Naast traditioneel repertoire is hij nauw betrokken bij meer verkennend, interdisciplinaire optredens. Hij werkte meermaals met stomme film, dans en theater, en trad op in verschillende samenwerkingsverbanden, waaronder Amsterdam Fashion Week, het Eye Filmmuseum en Splendor Amsterdam. Seán componeert ook zijn eigen muziek, gericht op live piano met elektronica en songcompositie.

Hij heeft maakte verschillende lied composities en arrangementen voor zijn piano- en zang duo “popartsong”, een samenwerking met de Canadees-Bulgaarse mezzosopraan Adanya Dunn. Dit duo wil populaire genres te verenigen in het “art song-format”.

Seán is een fervent kamermusicus en treedt regelmatig op in verschillende ensembles. Hij is een voormalige lid van het Hard Rain Ensemble, een van de toonaangevende hedendaagse ensembles in het Verenigd Koninkrijk. Hij treedt regelmatig op in pianotrio, en in duo’s van piano en viool, en van twee piano’s.

Seán speelt momenteel op een Hamburg Steinway uit 1929, die hem genereus is uitgeleend door de Nationaal Muziekinstrumenten Fonds van Nederland.

Tags:

Datum

12 apr 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie