Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: fluit en marimba

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: fluit en marimba

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: fluit en marimba

Vandaag spelen:

Alice Allegri, fluit
Wendy Paloneque, marimba

Programma:

  1. Piazzolla, (1921 – 1992) L´Histoire du Tango
  2. Bordel 1900
  3. Café 1930

III. Nightclub 1960

  1. de Paz (1904 – 1983) El gracioso enamorado

M.M. Ponce (1882 – 1948) Estrellita

  1. Rosauro (1952) Two Pieces for flute and marimba

Over dit duo:

Wendy Palomeque (marimba) is een van Mexico’s meest opvallende jonge marimba-spelers. Ze vertegenwoordigt de 4e generatie marimba-spelers uit de beroemde Palomeque-familie. In 2014 behaalde Wendy haar ‘Bachelor of Music’ aan de Chiapas University of Sciences and Arts (UNICACH). In 2018 rondde zij aan dezelfde instelling haar Master Klassiek-Hedendaagse Performance af. In 2019 verhuisde ze naar België om een Master kamermuziek te volgen bij de beroemde marimbist Ludwig Albert aan de LUCA University (Leuven College of Arts), waar ze cum laude afstudeerde. Ze kreeg les van gerenommeerde academische marimbisten en percussionisten zoals Ney Rosauro (Brazilië), Israel Moreno (Mexico) en Ludwig Albert (België).

Alice Allegri (fluit en piccolo) begon op 7-jarige leeftijd met fluitspelen in de plaatselijke muziekschool in Málaga (Spanje). Nadat ze verliefd was geworden op haar instrument en op het maken van muziek, begon ze haar studie aan het conservatorium ¨Manuel Carra¨ in Málaga, wat haar uiteindelijk ertoe bracht een muziekcarrière te kiezen en op 18-jarige leeftijd naar Nederland te verhuizen om haar bachelorstudie te beginnen. aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Vincent Cortvrint (piccolospeler van het Koninklijk Concertgebouworkest). Na het afronden van haar bachelordiploma heeft Alice haar Masters aan dezelfde school voortgezet, met als specialisatie orkestuitvoering in de klas van Kersten McCall (solo fluit van het RCO) en is ze in 2019 afgestudeerd in.
Tegenwoordig werkt Alice als freelancemuzikant en muziekleraar in Amsterdam en is ze geselecteerd als lid van de Grafenegg Orkestacademie in Oostenrijk.

Wendy Palomeque en Alice Allegri presenteren een spannend programma met verschillende muziek uit Latijns-Amerika, waaronder Argentinië, Mexico en Brazilië. De marimba en fluit creëren een mooie en energieke combinatie van klanken en ritmes en de twee muzikanten nemen in het programma hun eigen arrangementen van geliefde stukken op.

Datum

15 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie