Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Frank Bridge Kwartet

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Frank Bridge Kwartet

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Frank Bridge Kwartet

Vandaag speelt het Frank Bridge kwartet: Hans van Beelen, Piano | Orzse Adam, Altviool | Florien Hamer, Cello | Jacob Plooij, Piano.

Programma:

Frank Bridge (1879-1941) Phantasy Piece in fis klein
Gustav Mahler (1860-1911) Pianokwartet in a klein

Frank Bridge kwartet

Het Frank Bridge Pianokwartet speelt sinds 2018 samen, en bestaat uit Florien Hamer (cello), Örzse Adam (altviool), Jacob Plooy (viool) en Hans van Beelen (piano). De vier bevriende en ervaren internationaal actieve musici delen een grote liefde voor het pianokwartet – repertoire. Een minder bekend en minder uitgevoerd repertoire dat prachtige kamermuziekwerken voor deze bijzondere combinatie van instrumenten bevat. Het Frank Bridge Pianokwartet trad op in diverse kamermuziekseries verspreid over ons land.

Het Frank Bridge Pianokwartet legt zich toe op het uitvoeren van pianokwartetten uit heel diverse stijlperiodes, van de Weense klassieken tot 20ste-eeuwse werken. Met name romantische werken van gekende componisten als Brahms, Dvorak en Fauré vormden tot nu toe de kern van het repertoire.

Het kwartet is vernoemd naar de Britse componist Frank Bridge, een in het kwartet zeer geliefde componist, wiens Phantasy Piece een van de eerste werken was dat het kwartet instudeerde. In het lopende voorjaar 2022 combineert het ensemble dit specifieke werk met het grote Pianokwartet in c klein van dezelfde componist afgewisseld met het pianokwartet in a klein, gecomponeerd door de toen 16 jarige Gustav Mahler.

Komende concerten:

12 april –  Seán Morgan, Piano

26 april – Trio Debu, Ward Reijmerink, Gitaar | Eva Aukes, Gitaar | Bas Gaakeer, Gitaar

24 mei –    Frederic Voorn, Piano

21 juni. –    Ensemble Rossignol: Alice Gort-Switynk, Zang |  Elly van Münster, Piano

Tags:

Datum

01 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie