Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Astra Trio

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Astra Trio

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag: Astra Trio

Vandaag speelt het Astra trio:
Emirhan Tuga, Klarinet
Monika Geibel, Viool
Yumi Toyama, Piano

Programma:

Pierre Max Dubois  (1930-1995)
Suite pour Violin, Clarinette et Piano (1968)
Chanson pour Nathalie
– Serenade 

Max Bruch (1838-1920) Trio Op. 83 (1908)
No.1 Andante
– No.6 Andante molto (Nachtgesang)

Darius Milhaud (1892-1974)  Suite pour Violon, Clarinette et Piano (1937)
– Ouverture
– Divertissement
– Jeu
– Introduction et Final

Astra Trio:

Monika Geibel (Viool)

Monika werd geboren in Saarburg, Duitsland. Haar eerste vioollessen kreeg zij op 8-jarige leeftijd. Ze speelde in het Kamerorkest van Saarburg, waar ze later de taak van concertmeester vervulde. Na een bankopleiding in Stuttgart werkte ze 3 jaar bij een bank in Frankfurt en New York. Daarna vervolgde ze haar muziekstudie aan de Universiteit van Oklahoma, V.S. Daar was ze concertmeester van het University Orchestra. Zij speelde o.a. in het Oklahoma City Orchestra.

In 1997 nam ze deel aan een kwartet-workshop van het Portland String Quartet in Maine en in 1998 speelde ze in concerten bij de Europese Mozart Academy in Polen. In Nederland speelt ze oa in het Nederlands Philhamonisch Orkest en het Nedelands Kamer Orkest en diverse Kamermuziek ensembles. Sinds 2008 is ze lid van het Chagall Quartet en sinds 2010 lid van het Trio Astra.

Emirhan Tuğa (Klarinet)

Emirhan Tuğa treedt op in kamermuziekensembles en bij orkesten als solist in Nederland, Japan, de Verengingen Staten en Turkije. Met het duo Tuğa-Tada maakte hij de CD ‘Moonlight’. Onlangs publiceerde Emirhan zijn album ‘Turkish Recital’ voor klarinet en piano (Edzo Bos) met werken van Turkse componisten.

Sinds 1998 is Tuğa klarinettist en muzikaal leider van het Tombaz ensemble. Dit ensemble speelt Turkse tango’s, cabareteske liedjes en andere muziek uit het Istanbul van de jaren 30. Tombaz bracht de CD ‘Variete Oriëntal’ uit.

Naast uitvoerend musicus is Emirhan een bevlogen ensemble docent die vele leerlingen inspireert voor Turkse, Balkan en Klezmer muziek. Samen met zijn vrouw, Meral Ari, richtte Emirhan in 2012 Stichting Antre op. De stichting organiseert internationale muziek uitwisselings projecten voor jongeren, concerten voor amateur- en professionele musici.

Momenteel is hij als klarinet docent verbonden aan de Muziekschool Amsterdam. Van oorsprong Turks woont Emirhan in Amsterdam. Zijn studie klarinet volgde hij aan het Conservatorium in Ankara bij Ekrem Öztan. Vervolgens studeerde Tuğa aan het Conservatorium van Amsterdam af bij Emiel Kleymeer en Piet Honingh in 1997.

Yumi Toyama (Piano)

Yumi Toyama treedt op als soliste en kamermusicus.  Haar interesse in kamermuziekliteratuur begon tijdens haar studie aan het Peabody Instituut (Johns Hopkins University VS), waar zij werkte met muzikale grootheden als L Fleisher, American String Quartet, en S. Sander.

Zij behaalde haar Master’s degree in Warschau, aan de Chopin Academy of Music waar zij o.a. studeerde bij prof. R. Smedzianka en M. Szraiber. Na het behalen van haar diploma bleef ze aan het Chopin Academy samenwerken met professoren van de strijkersafdeling.  Destijds heeft ze ook opnames gemaakt met de Poolse Nationale Radio en Televisie, en op de Duitse TV-ARD 1.  Ze won diverse concoursen, waaronder de Chopin Prijs in A. Radziwil International Piano Concours in Polen.

Sinds haar verhuizing naar Amsterdam was Yumi tot 2006 aangesloten bij de Holland Music Sessions, waar ze samenwerkte met veel internationale artiesten, o.a. H. Krebbers (viool). In 2009 nam zij de CD “FOOTSTEPS” op, met pianowerken van Scarlatti, Chopin, Schumann en Szymanowsky. – Al jaren is ze lid van Scarbo Pianistencollectief, en is ze pianiste van het Hobbema Pianotrio, met J. Paananen (viool) en J. Beerkens (cello).

Recentelijk heeft Yumi samengewerkt met de Nederlandse componisten N. Wissing en H. van Eck op de CD “Free game II”, gepresenteerd door NPO Radio 4 ‘vrij geluiden’ in 2020. Yumi geeft ook privé-lessen; enkele van haar leerlingen waren winnaars van het Steinway Piano Concours en het Prinses Christina Concours.

Tags:

Datum

15 feb 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie