Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Vandaag speelt Trio Penache:

Marte Gerritsma, piano

Sabine van Lier, viool

Elisabeth Schijns, cello

Programma:

Brahms (1833-1897) Pianotrio no. 3, op. 101 in C mineur

  1. Allegro energico
  2. Presto non assai
  3. Andante grazioso
  4. Allegro molto

Piazzolla Invierno Porteño (Winter), uit Estaciones (1921-1992) Porteñas (De 4 seizoenen van Buenos Aires)

Trio Panache

Trio Panache is een jong professioneel piano trio bestaande uit Sabine van Lier (viool), Elisabeth Schijns (cello) en Marte Gerritsma (piano). De drie leerden elkaar kennen tijdens hun conservatoriumtijd in Utrecht.

Sabine en Elisabeth vormen al jaren samen een duo. In de zomer van 2017 ontstond de samenwerking met Marte, waarmee trio Panache tot stand kwam. Het trio is van alle markten thuis: van Piazzolla tot Vivaldi.

Sabine van Lier studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Chris Duindam, waar zij in 2012 haar bachelor afsloot met een 9. Zij vervolgde haar masterstudie in Rotterdam bij Gordan Nikolic en later in Bremen bij Thomas Klug. Ze rondde daar in 2016 haar studie als uitvoerend musicus, cum laude af. Sabine speelt in verschillende kamermuziekensembles en orkesten en speelt op een instrument gebouwd door Erhard Uebel, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal muziekinstrumentenfonds. Naast haar uitvoerende praktijk is Sabine actief als viooldocente bij scholen in de kunst te Amersfoort en in Utrecht heeft ze haar eigen privélespraktijk.

Elisabeth Schijns studeerde cello aan het conservatorium van Utrecht bij Ran Varon en studeerde af with honours. Zij rondde in 2016 haar master als uitvoerend musicus af bij Timora Rosler met een 9,5 en vervolgde haar studie bij France Springuel, waar zij twee jaar later met grote onderscheiding afstudeerde aan het koninklijk conservatorium te Antwerpen. In 2016-2017 volgde Elisabeth de orkestacademie bij het Gelders orkest, waar haar liefde voor orkestspel enorm is gegroeid. Tegenwoordig remplaceert ze in verschillende orkesten, zoals het Gelders orkest en de nieuwe Philharmonie Utrecht en is zij als kamermusicus actief in diverse ensembles. Sinds 2008 heeft Elisabeth haar privélespraktijk aan huis.

Op vijfjarige leeftijd begon Marte Gerritsma (1988) met pianolessen. Ze viel in de prijzen bij jeugdconcoursen zoals het Haydn Muziek Festival en het Prinses Christina Concours. In 2007 begon ze haar pianostudie bij Martyn van den Hoek aan het conservatorium van Utrecht, waar ze in 2011 haar bachelor met onderscheiding behaalde. Haar master volgde ze aan het ArtEZ conservatorium bij Frank van de Laar en ze sloot deze met een 9 af. Tegenwoordig speelt Marte in meerdere kamermuziekensembles en is ze actief als pianodocente.

Welkom in De Thomas, huis om op verhaal te komen.

Prinses Irenestraat 36, drie minuten lopen van het WTC.

U bent welkom vanaf 12 uur. De toegang is gratis. Het concert begint om 12.30 uur en duurt een half uur. Aanmelden hoeft niet. We nemen de coronamaatregelen in acht.

Tags:

Datum

14 dec 2021
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie