Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Home events Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag
Dokwerk Quartet Dokwerk Quartet

Gratis lunchconcert op dinsdagmiddag

Vandaag kunt u luisteren naar het Dokwerk Saxophone Quartet:

Lisa Schreiber, sopraan
Jen-Hong Wu, alt
Ileana Termini, tenor
Pedro Silva, bariton

Programma:  

Jean Rivier (1896-1987) – Grave et Presto

Alfred Desenclos (1912-1971) – Quatuor pour saxophones

Guillermo Lago (1960) – The Wordsworth Poems 

Dokwerk Quartet
Dokwerk Quartet

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziek ensemble dat is opgericht in 2019.
Ze zijn afkomstig uit 4 verschillende delen van de wereld, maar gedreven door hun passie voor muziek hebben Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva, hebben elkaar gevonden in de cultureel bruisende stad Amsterdam, waar ze momenteel met zijn vieren studeren het Conservatorium onder leiding van de Nederlandse saxofoon coryfeeën Arno Bornkamp en Willem van Merwijk.

Als onderdeel van hun internationaal vermaarde saxofoonklas hebben ze al uitvoeringen gegeven in enkele van de grote Nederlandse concertzalen, zoals het Amsterdams Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Omdat ze leergierig zijn en hun horizon willen verbreden, volgen ze regelmatig masterclasses over de hele wereld, en leren ze zo van hun belangrijke saxofoon voorgangers zoals Joonatan Rautiola en Lars Mlekusch, maar evengoed laten ze zich inspireren door niet-saxofoon bronnen, zoals barokspecialist Walter van Hauwe en percussionist Arnold Marinissen, welke een expert is op het gebied van hedendaagse muziek.

Door hun verschillende culturen en achtergronden te combineren, krijgen de vier een onophoudelijk rijkdom en verscheidenheid aan muzikale mogelijkheden en keuzes. Onlangs is het Dokwerk Saxophone Quartet bekroond met de eerste prijs in de categorie kamermuziek van het International Concours “Vítor Santos” in Portugal en is hen nu aangeboden om hun debuut-cd op te nemen.

Ruimdenkend en luchtig blijven ze proberen om de klassieke saxofoon een constante plek te geven in zowel de hedendaagse muziek als de muziek van morgen!

Welkom in De Thomas, huis om op verhaal te komen.

Prinses Irenestraat 36, drie minuten lopen van het WTC.

U bent welkom vanaf 12 uur. De toegang is gratis. Het concert begint om 12.30 uur en duurt een half uur. Aanmelden hoeft niet. We nemen de coronamaatregelen in acht.

Tags:

Datum

05 okt 2021
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00
Categorie