Gratis lunchconcert / ENRIQUE ÁLVAREZ

Home events Gratis lunchconcert / ENRIQUE ÁLVAREZ

Gratis lunchconcert / ENRIQUE ÁLVAREZ

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 14 november treedt op:

Enrique Álvarez del Moral (piano)

Programma

Franz Schubert (1797-1828) – 4 x Impromptus op 90 (1827)
I. Allegro molto moderato
II. Allegro
III. Andante 
IV. Allegretto

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Enrique Álvarez del Moral

Enrique werd geboren in Mengíbar (Jaén, regio Andalusië, Spanje) in 2004. Hij begon zijn muzikale opleiding op 6-jarige leeftijd en studeerde 10 jaar aan het Conservatorio Profesional de Musica “Ramón Garay”, waar hij in 2022 afstudeerde.
Momenteel hij voltooit zijn bacheloropleiding Klassieke piano bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens het schooljaar 2020/21 studeerde hij bij de pianisten Juan Pérez Floristán en Eldar Nebolsin, als onderdeel van de Barenboim-Said Foundation’s Academy of Orchestral Studies in Sevilla, Spanje.

Tijdens zijn muziekstudie heeft hij verschillende masterclasses voor pianosolo en kamermuziek gevolgd bij gerenommeerde pianisten als Ángel Sanzo, Fernando Puchol, Antonio Sánchez, Javier Negrín, Olivier Cazal, Alexander Kandelaki of Julien Libeer. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen op belangrijke nationale en internationale concoursen, zoals de I Internationale Competitie “Julio García Casas” in Sevilla, waar hij in 2014 de tweede prijs won. Eind 2022 kreeg hij de prijs voor de beste Spaanse pianist op de XVI Internationale Competitie van Campillos (Málaga). In maart 2023 won hij de prijs voor de beste Beethoven-uitvoering tijdens de XLII Nationale Competitie van Albacete.

De afgelopen jaren mocht hij optreden op belangrijke locaties in Sevilla, zoals het Paleis van San Telmo en de Patio de Banderas, en in Jaén, waar hij vandaan komt, zoals de theaters Darymelia en Infanta Leonor. In deze stad maakte hij in mei 2022 ook zijn debuut als soloist, waarbij hij Gershwins Rhapsody in Blue uitvoerde met de Banda Municipal de Jaén.

Datum

14 nov 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00