Lunchconcert / FELICIA BAO & MARIKEN ZANDVLIET

Home events Lunchconcert / FELICIA BAO & MARIKEN ZANDVLIET

Lunchconcert / FELICIA BAO & MARIKEN ZANDVLIET

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 14 mei treedt op:

Felicia Bao, viool
Mariken Zandvliet, piano
Programma

Edward Elgar (1857-1934)  – Violin Sonata in E minor, Op. 82

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Felicia Bao en Mariken Zandvliet

Felicia, geboren in Amsterdam, is een gepassioneerde 20-jarige studente aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze momenteel haar derde jaar klassieke viool volgt onder leiding van de gerenommeerde solovioliste Ilya Grubert.
Haar muzikale avontuur begon al op 4-jarige leeftijd aan de Muziekschool Amstelveen, waar ze vioolles kreeg van Wiesje Miedema. Toen ze 6 was, begon ze ook met pianoles, waardoor ze nu zowel viool als piano speelt. Felicia heeft al veel bereikt in haar carrière, met talrijke prijzen en topposities in concoursen zoals Iordens-, Christina-, Concertgebouw-, en van Wely Concours.
Op haar 12e werd ze toegelaten tot de Jong Talenten Academie van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar passie verder kon ontwikkelen. Op haar 18e is ze haar bachelor begonnen op het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel zit zij in haar 3e jaar van de opleiding. Door haar passie voor muziek en haar vastberadenheid om te groeien, hoopt Felicia anderen te inspireren met haar muzikale talenten.

Mariken werd geboren in Troyes (F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij piano bij Herman Uhlhorn en behaalde daar zowel haar B diploma als het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aan het Mozarteum te Salzburg bij Norman Shetler.
Naast solistische optredens heeft Mariken zich op diverse samenspelgebieden toegelegd. Met verschillende ensembles maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië en Marokko.
Zij is lid van The Amsterdam Consort, Trio Lataster en Tango Aliado. Met de fagottist Peter Gaasterland gaf zij concerten en masterclasses in o.a. Liechtenstein en met de sopraan Margo Rens in China. Met de violist Tjeerd Top concerteerde zij behalve in de bekende zalen in Nederland ook in Indonesië, Argentinië, India, Sri Lanka, Costa Rica en Brazilië. Als docent en correpetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam.

Datum

14 mei 2024

Tijd

12:30 - 13:00