Gratis lunchconcert / Duo Nim

Home events Gratis lunchconcert / Duo Nim

Gratis lunchconcert / Duo Nim

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 3 oktober treedt op:

Duo Nim

Aina Font Zaragoza (saxofoon)
Diana Sanz (cello)

Programma

Marin Marais (1656-1728) / Folies d’Espagne origineel voor Viola da gamba, eigen arrangement

Heitor Villa-Lobos (1887-1959) Assobio a Jato I. Allegro ma non troppo II. Adagio

Maurice Ravel  (1875 – 1937) / Sonata for violin and cello I. Allegro

José Elizondo (1972- ) / Danzas Latinoamericanas  I. Otoño en Buenos Aires

Over Duo Nim

Duo Nim is een duo dat gevestigd is in Amsterdam en bestaat uit saxofoniste Aina Font en celliste Diana Sanz. Na jarenlang samenspelen zijn ze een veelzijdig duo geworden en spelen zowel klassiek als hedendaags repertoire maar schuwen ook improvisaties niet.

Ze begonnen als duo tijdens hun masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens hun muzikale pad is Duo Nim betrokken geweest bij verschillende artistieke projecten. Zoals premièrecomposities in samenwerking met de Noorse componist Andreas Tegnander. Nim heeft onlangs de prijs “Jeunes Talents 2023” ontvangen en zal tijdens het seizoen 2023/2024 een tournee maken langs concerten in musea en culturele podia in heel Frankrijk.

Ze zijn ook betrokken bij de Nederlandse muziek scène en treden op in verschillende concertzalen en podia, met een speciale interesse in sociaal-gerelateerde concerten. Het lyrische en gepassioneerde karakter van beide instrumenten is een van de sterkste kenmerken en ontmoetingspunten van dit duo, ongewoon maar met eindeloze mogelijkheden.

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Datum

03 okt 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00