Lunchconcert / ALEXANDRE LUTZ GARCIA

Home events Lunchconcert / ALEXANDRE LUTZ GARCIA

Lunchconcert / ALEXANDRE LUTZ GARCIA

Tweewekelijks is er een gratis lunchconcert in De Thomas. Klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Op 2 april treedt op:

Alexandre Lutz Garcia (piano)

Programma

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) Sonate nr 31 in As majeur (op. 110)

Frédéric Chopin (1810 – 1849) Ballade nr 4 in F mineur (op. 52)

U bent welkom vanaf 12:15. Het concert start op 12:30 en duurt een half uur. Een ticket is niet nodig, je kunt gratis binnenlopen.

Over Alexandre Lutz Garcia

Alexandre Lutz Garcia werd in 1998 in Parijs geboren, waar hij, gestimuleerd door zijn ouders, op 3-jarige leeftijd zijn muziekstudie begon, waarbij hij zowel piano als viool speelde.
Daarna zette Alexandre zijn eerste stappen in het hoger onderwijs aan het “Conservatorio superior de Alicante”, waar hij de Spaanse pianist Francisco Escoda ontmoette, die zijn leraar en mentor werd.
Dankzij hem breidde Alexandre Lutz zijn perspectief op muziekstudies uit en met de adviezen van Escoda kon hij, parallel aan zijn opleiding in Spanje, een serie van superieure studies volgen aan de Schola Cantorum van Parijs. In Frankrijk werd Alexandre toegelaten tot de klas van de Amerikaanse pianist Eugen Indjic. In 2020 verhuisde hij naar Nederland om een masteropleiding te volgen bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam.

Na zijn afstuderen besloot Alexandre zich te specialiseren in masterhoofdvak Repetiteurship (opleiding tot het vak van repetitor), nog steeds in Amsterdam bij Naum Grubert en Hanna Shibayeva.
Naast piano solotraining is Alexandre ook zeer actief geweest op het gebied van kamermuziek, een van zijn passies, omdat hij vele groepen zoals pianotrio, pianokwintet en duo integreerde met verschillende instrumenten zoals onder meer de viool, de cello of de hobo.
Hij neemt regelmatig deel aan pianowedstrijden zoals onder meer de “Ibiza International Competition” (eerste prijs) of de “Ciudad de Albacete Piano Competition” (eerste prijs).

Datum

02 apr 2024
Verlopen!

Tijd

12:30 - 13:00