Lunchbreak Liefde met Eline Kik en Dirk Sijmons

Home events Lunchbreak Liefde met Eline Kik en Dirk Sijmons
Thomaskerk, Amsterdam © Arjan Bronkhorst Photography – All rights reserved.

Lunchbreak Liefde met Eline Kik en Dirk Sijmons

Waar geloof je in? Wat inspireert je? En waarom doe je wat je doet? We vragen het aan de idealisten van onze stad.

In drie lunchbreaks voert dominee Evert Jan de Wijer met zijn gasten een gesprek over de thema’s
geloof, hoop en liefde. Wat betekenen deze begrippen vandaag de dag? Wat zijn onze diepste drijfveren en wat doet ons eigen hart sneller slaan?

In de tweede aflevering, op dinsdag 21 februari, gaat de dominee in gesprek met Eline Kik, directeur van Green Business Club Nederland en Dirk Sijmons, zoon van de architect en schatbewaarder van De Thomas, over liefde voor duurzaamheid. Welk ideaal staan hen voor ogen? Wat zijn grote of kleinere triomfen, maar ook: waarin werden zij teleurgesteld? En hoe houd je dan toch vol?  

Kom je meepraten? Reserveer je gratis ticket hierboven.

Over Eline Kik

Als directeur van Green Business Club Nederland zet Eline Kik zich in voor de verduurzaming van het bedrijfsleven in Nederland. Daarnaast is ze programmadirecteur van Green Business Club Zuidas, die samen met de aangesloten bedrijven aan een concreet, duurzaam programma rondom de thema’s duurzame energie, mobiliteit, afval & circulair, mensen en water & groen. Dat leidde in de afgelopen jaren tot onder andere 7000m2 blauw-groen Polderdak, de introductie van Meatless Monday, meer plastic scheiding en recycling bij bedrijven en deelauto’s in het gebied. 

Over Dirk Sijmons

Dirk Sijmons is landschapsarchitect. In het verleden werkte hij bij diverse ministeries en Staatsbosbeheer. Op dit moment is hij een van de grondleggers en adviseur bij H+N+S Landschapsarchitecten. In 2007 ontving hij de prestigieuze Edgar Donckerprijs voor zijn bijdrage aan de ‘waarachtig Nederlandse cultuur’. Dirk Sijmons publiceerde verschillende boeken, waaronder in 2014 ‘Landschap en energie (kWh/m2)’. Een verhaal over ontwerpen voor het postfossiel landschap – van het zonnepaneel op het dak tot mondiale politiek.

Datum

21 feb 2023
Verlopen!

Tijd

12:30