Grachtenfestival / James Oesi & Djuwa Mroivili

Home events Grachtenfestival / James Oesi & Djuwa Mroivili
Foto: Bete van Meeuwen

Grachtenfestival / James Oesi & Djuwa Mroivili

Vandaag bundelen twee uitzonderlijk getalenteerde jonge musici – contrabasvirtuoos James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili – hun krachten. Zowel Oesi als Mroivili hebben jarenlang indruk gemaakt op de Nederlandse muziekscene met hun gepassioneerde kunstenaarschap.

Hun samenwerking verbindt werken van traditionele componisten zoals Dvořák, Brahms en Gershwin met componisten van kleur, variërend van de Britse Samuel Colerdidge-Taylor tot Amerikanen Florence Price, William Grant Still en Robert Nathaniel Dett. Ondanks hun significante invloed op hun tijdgenoten, blijft de reputatie van deze componisten vaak bescheiden in de hedendaagse tijd.

Momenteel maken zij een terechte comeback en bieden het publiek nieuwe ontdekkingsmogelijkheden. Het gezamenlijke debuutalbum van dit duo, getiteld “Adoration”, trok veel media-aandacht, met onder andere een uitgebreid item in het televisieprogramma Podium Klassiek.

Over het Grachtenfestival

Het Grachtenfestival is het grootste klassieke muziekfestival van Nederland en richt zich volledig op de presentatie en ontwikkeling van jong talent en jonge professionals in klassieke muziek en jazz, in de leeftijd tot 35 jaar. Sinds de eerste (vierdaagse) editie in 1998 is het festival uitgegroeid tot een zelfstandig tiendaags festival, dat draait om ontdekkingen. Van het muzikale talent en de (groeiende) stad en metropoolregio Amsterdam.

Het Grachtenfestival organiseert jaarlijks ruim 200 concerten, voorstellingen en een randprogrammering met radio-uitzendingen, workshops en lezingen, bij voorkeur op meer dan 100 verschillende locaties. Het festival is steeds vaker coproducent van nieuwe voorstellingen, geeft compositie-opdrachten en organiseert een eigen Grachtenfestival Conservatorium Concours (GCC) en Grachtenfestival Jazz Competition (GJC).

Datum

30 aug 2024

Tijd

11:00 - 12:00