Fringe Festival / Through spaceless spaces: somniloquies

Home events Fringe Festival / Through spaceless spaces: somniloquies

Fringe Festival / Through spaceless spaces: somniloquies

Er zijn mijmeringen die sloom en sluimerend maar woekerend je onteigenen van jezelf en je je gezichtsveld ontnemen.  

Geschreven in het schaduwschrift van een slaapwandelaar is dit narratief een non-narratief, verstoken van continuïteit of richting. Het gaat over een leven dat niet geleefd is, waar – ook al waren er duidingen die de impressie gaven dat er iemand was – er niemand aanwezig was.  

De voorstelling is een meerstemmige dialoog met non-identiteit, waarin verschillende beeltenissen metaforisch de afwezigheid van wat ‘in zicht’ is tonen. In een horizontaal web transfigureren en migreren hybride vormen van expressie door de ruimte waarin het publiek verschillende posities inneemt. Doorheen bewegende multisensorische sculpturen begeleiden de lichamen je, geleid door de stem van de verteller, door deze ruimteloze ruimten. 

Through spaceless spaces: somniloquies is te zien in De Thomas op 6 en 7 september, om 19:00 en 21:15.

Credits
Dancers – Lotte Teunissen, Jenny van Hoenselaar, Sandra Roberts, Céline Kodjo Storyteller – Caleb Macauley Music installation – Bernie Hoge Light installation – Yannick van den Ende Performative fashion & set design – Orianna Santucci, Elsemarijn Hijweege Written and directed by Elsemarijn Hijweege Photography – Carym Zidan Residency ICK Amsterdam 

Over Fringe Festival

Amsterdam Fringe Festival toont ieder jaar in september 11 dagen lang een mixmash van theater, performance en dans van nieuw, opkomend en ongetemd talent. We presenteren een multidisciplinair programma van 57 makers/collectieven, met uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten.
Ons showcasefestival is een vrijhaven voor experiment en biedt een podium aan nieuwe makers en verhalen. Amsterdam Fringe Festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan. 
De hele stad is onze speelplaats; van dak tot club tot theater, van Noord tot Zuid, je vindt ons 11 dagen lang op 24 locaties verspreid over heel Amsterdam. 

Datum

06 sep 2024

Tijd

19:00 - 19:45